2011. december 2., péntek

Húsos cannelloni


Nem lett szép ( a szép, az barokkos túlzás))) ), viszont akiknek készült, nos...nekik ízlett)). Gesztenyétől kaptam kedvet ehhez az ételhez, de az övé jóval  profibb))).

Hozzávalók: 40 dkg darált sertés, 2 ek. kókuszolaj, 2 ek. par. püré, 3 dl paradicsomlé, 1 ek. nyírfacukor, oregáno, rózsaszín só, bazsalikom, bors, 2 db szárított lime levél,  20 dkg reszelt sajt, 12 db cannelloni

Elkészítése: az olajon fehéredésig sütjük a darált húst, majd hozzáadjuk a paradicsomlét és a parpürét. Ízesítjük a cukorral, sóval, oregánoval, bazsalikommal, borssal és a lime levelekkel. (ha nagyon sűrűnek találjuk, tehetünk hozzá egy picur vizet)  Addig főzzük ameddig a hús meg nem puhul. Ekkor a cannellonikba töltjük a szószt (én kiskanállal ügyeskedtem bele), és kiolajozott jénaiba fektetjük őket. A maradék szószhoz még egy kis paradicsomlét teszünk és így öntjük a tésztákra. Sajtot szórunk a tetejére és sütőben kb. 20 percig sütjük.



15 megjegyzés:

  1. Málna Te 1 gondolat olvasó vagyol pont cannellonit akarok csinálni, de saját gyártásu tésztával, és sajtos besamelles karfiollal akarom megalkotni ahogy a dübárit csinálja az ember, de lehet, hogy ez a változat is beleszól, és ezt fogom. Mentettem a szépséget, és lóba következik.
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  2. Neduddgi...először én is a besameles megoldásra gondoltam, by lasagne, de aztán inkább a paradicsomos mellett döntöttem, némi sugallatra persze)))

    VálaszTörlés
  3. Málnuka!
    Szerintem pedig nagyon klassz lett!!!
    El is fogom készíteni így is:-))

    VálaszTörlés
  4. Gesztenye blogján láttam először, és azt meg is alkottam, aztán gondoltam csinálok mást, és erre jöttél Te ezzel a változattal, most nagy a dilemma, hogy mi legyen, de szerintem a szabi alatt sorra kerül mindkettő

    VálaszTörlés
  5. konyhatündérek nagy találkozása :PPPP
    én is meg fogom lóbálni, ahogy neduddgi mondá :))))))

    VálaszTörlés
  6. Számomra ahogy beszéltek és amiről annyira hébernek tűnik mert nem ismerem ezt a fajta tésztát. Már csak kikövetkeztetni tudtam hogy arról van szó. Amit csináltál számomra nagyon guszta és a hozzávalókat olvasva nagyon finom lehet az íze! Azt sem tudom, hogy miért mondod hogy nem szép? Nagyon guszta !

    VálaszTörlés
  7. Éva hogy ne találgass: 1/2 liszt; 4 tojás; 1 evőkanál olaj; 2 kiskanál só; és egy pici langyos víz ebből áll a cannelloni. Jól meggyúrod, és utána vékonyra kinyújtod, majd és 12*8 cmm-es darabokra vágod fel, majd ebbe rakod a tölteléket, és vastag csővé tekered össze, és lőn cannelloni bocsánat kedves málna, hogy belekontárkodtam a Te területedbe :D
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  8. ja ez az eredeti cannelloni olasz tészta receptje, ezt elfelejtettem írni.

    VálaszTörlés
  9. gesztenye...én imádom az ilyen mártásokat)))

    VálaszTörlés
  10. catyst...érdemes kipróbálni, nálunk nagy sikere volt

    VálaszTörlés
  11. Éva...Neduddgi leírta hogyan kell készíteni cannellonit, de készen is kapható, csak meg kell tölteni a csöveket

    VálaszTörlés
  12. Neduddgi...nyah jó, ha valakinek van kedve gyúúúúúrni)))

    VálaszTörlés
  13. én már csak olyan tésztát veszek meg, amit nem tudok megcsinálni. pl kopasz honya :D

    VálaszTörlés