Elkészítése: az olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a currypasztát, átforgatjuk, majd beleszórjuk a reszelt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Néhány másodpercig pároljuk, aztán felöntjük a hús- vagy zöldséglevessel és fedő alatt kb. 10 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még kissé ropogósak maradnak. A savanyú káposztát hideg vízzel átöblítjük és kissé feldaraboljuk. A levesbe tesszük és néhány percig főzzük. A végén hozzáadjuk a halszószt, ízlés szerint esetleg a zöldcitromlevet is. Sok friss petrezselyemzölddel vagy korianderzölddel megszórva tálaljuk.
2011. december 28., szerda
Csípős-savanyú káposztaleves
Ezt a receptet is Mautner Zsófia *Gyere velem főzni!* című könyvében találtam.
Hozzávalók: 2 evőkanál olaj, 1 vöröshagyma, 1 teáskanál vörös currypaszta, 1 nagyobb sárgarépa reszelve, 1 petrezselyemgyökér reszelve, 1 liter leszűrt hús- vagy zöldségleves, 30 dkg savanyú káposzta, 2 evőkanál halszósz (vagy világos szójaszósz), 1-2 evőkanál zöldcitromlé, a tálaláshoz friss korianderzöld ( a helyzet az, hogy próbáltam megkedvelni a korianderzöld ízét, de nem megy(((, így friss petrezselyemzölddel tálaltam, hasonló a viszonyom a parmezánhoz, képtelen vagyok megkedvelni )
Elkészítése: az olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a currypasztát, átforgatjuk, majd beleszórjuk a reszelt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Néhány másodpercig pároljuk, aztán felöntjük a hús- vagy zöldséglevessel és fedő alatt kb. 10 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még kissé ropogósak maradnak. A savanyú káposztát hideg vízzel átöblítjük és kissé feldaraboljuk. A levesbe tesszük és néhány percig főzzük. A végén hozzáadjuk a halszószt, ízlés szerint esetleg a zöldcitromlevet is. Sok friss petrezselyemzölddel vagy korianderzölddel megszórva tálaljuk.
Elkészítése: az olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a currypasztát, átforgatjuk, majd beleszórjuk a reszelt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Néhány másodpercig pároljuk, aztán felöntjük a hús- vagy zöldséglevessel és fedő alatt kb. 10 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még kissé ropogósak maradnak. A savanyú káposztát hideg vízzel átöblítjük és kissé feldaraboljuk. A levesbe tesszük és néhány percig főzzük. A végén hozzáadjuk a halszószt, ízlés szerint esetleg a zöldcitromlevet is. Sok friss petrezselyemzölddel vagy korianderzölddel megszórva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez teccik! Leveses vagyok, viszem!
VálaszTörlésSeafalcon...egészségedre)))
VálaszTörlésNagyon guszta! Finom lehet a sok zöldség-fűszer és a káposzta együtt !
VálaszTörlésegy kis husit elbírna még nálam :):):):)
VálaszTörlésBoldog Új Évet kívánok !
VálaszTörlésMűxik. :)
VálaszTörlésnanyilván))))
VálaszTörlés