Elkészítése: a sárgarépát, a póréhagymát és a csilit julienne-re vágjuk, azután a forró vajon kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a kagylóhúst meg a curryt , megsózzuk , felengedjük vízzel és felforraljuk. A tejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel és pár perc fővés után behabarjuk vele a levest. Ismét átforraljuk és ízlés szerint ízesítjük még sóval, a citrom levével, és ha nem elég csípős, akkor csilivel is után ízesítjük.
2011. december 6., kedd
Tejszínes kagylóleves
Elkészítése: a sárgarépát, a póréhagymát és a csilit julienne-re vágjuk, azután a forró vajon kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a kagylóhúst meg a curryt , megsózzuk , felengedjük vízzel és felforraljuk. A tejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel és pár perc fővés után behabarjuk vele a levest. Ismét átforraljuk és ízlés szerint ízesítjük még sóval, a citrom levével, és ha nem elég csípős, akkor csilivel is után ízesítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Csodálatosan tálaltad, nagyon guszta! Annyira szép hogy olyan sok színű!
VálaszTörlésViszont az ízét el sem tudom képzelni hogy milyen lehet? Ebből egyből rájöhetsz hogy még ilyet életemben nem ettem ! Hallani hallottam már sokat a kagyló készítéséről és hogy sokan szeretik, ebből gondolom hogy finom lehet!
Kagylót még én sem ettem, de ha lehet egy levesre ilyet mondani, ez csodaszép!
VálaszTörlésÓ, ez is a kedvencem lenne az biztos :)
VálaszTörlésKuk. :)
VálaszTörlés