Elkészítése:a kuktában olajat hevítek, rádobom a kockára vágott hagymát, fokhagymát, a felkarikázott zöldpaprikát, kockázott paradicsomot, összepirítom őket, majd lehúzom a tűzhelyről. Rászórom a pirospaprikát, összekeverem, pici vizet öntök alá majd beleszóróm a fűszereket: a borókát, a borsot, a köményt és a vegetát. Visszateszem a tűzre és belerakom a felkockázott , letisztított húst és még annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Puhulásig főzöm. A végén beleöntöm a vörösbort, még párat rottyantok rajta, hogy a bor alkohol tartalma elillanjon.
Pörköltalap...még paradicsom nélkül.
A kész, szaftos pörkölt.
szarvast se ettem még soha, de biztos, hogy ízlene :)) köret mi volt?
VálaszTörlésJajj, nagyon jól néz ki! Még nem ettem szarvast, de ezek után el tudom képzelni, hogy isteni lehet:)
VálaszTörlésNagyon guszta! Igazán szép emlékem van egyszer ettem ilyen húst, de arra emlékezni fogok még élek, mert nagyon finom volt! Ilyen fajta húst napjainkban nem sűrűn készítek!
VálaszTörlésNagyon guszta. Nekem már a mélyhűtőben van 1 kg szarvas ragum. A lányom jövő héten csütörtökön jön haza Grazból, akkor akarom ezt elkészíteni.
VálaszTörlésFelénk nagyon sok szarvas és őz van ( Gemenc ). Sok kárt is csinálnak.
VálaszTörlésCsak főzzétek őket :)
Szívesen lettem volna asztal vendég erre a finomságra!!!!!
VálaszTörlésA puhulásig főzni az mennyi volt időben? Nagyon gusztán besűrűsödött.
VálaszTörlésÉpp gondoltam rád, hogy tudod-e, mi az a csokihab, egy franszia találmány, most néztem, karácsonyra kéne csinálnom. Olvasztott csokihoz tojást (sárgáját és habot) kevernek, és hűtőbe vágják.
Ha lenne neked is ilyen recepted, akkor megtámadnám.
Nefi kérdése az enyém is, mert már nem egészen 2 hét és LESZ kuktám :):):):)Szarvast meg bármikor tudok szerezni. :):):):)
VálaszTörlésNe főzd kuktában, az nem olyan. Max. a legvégén. Bográcsban 2-3 óra alatt szokott megfőni mifelénk. Annyi kell a marhának is.
VálaszTörlésKöszi. :)
VálaszTörlésA kuktáról jut eszembe, hogy a befőtt, amit azzal csináltam (üres üvegbe cseresznye, lezár, kuktába tesz, 15 percig gőzöl - és kész) nagyon jó lett. Nyugodtan ki lehet próbálni.
catyst...rendhagyó köret volt: hajdina
VálaszTörlésRoza...száraz a husija, elbírja a bő szaftot
VálaszTörléslehet a tányéron mellé tenni áfonyalekvárt is és mellé burgonyafánkot vagy krokettet
Éva...szeretem a vadhúsokat, sok helyen lehet kapni, spéciel a szarvascombot kaptuk
VálaszTörlésde egy finom marhapörkölt is megteszi)))
Hobbychef...mit készítesz belőle?
VálaszTörlésgondaanyu...még van egy kiló belőle, főzöm szorgalmasan))
VálaszTörlésmellissina2...talán legközelebb)))
VálaszTörlésNefi...nagyon sokáig főtt, még kuktában is három óra volt
VálaszTörlésbe vagyok oltva sütés ellen, max: moszkauer, máglyarakás, vargabéles, tiramisu))), ezeket bírom megcsinálni)), nem kell hozzá sok sütnivaló *itt magamra gondoltam a sütnivalóval*
VCS...én szeretem a kuktát, minden sokáig szutyogós ételt abban főzök, sőt, a nem szutyogóst is és a húslevest is)))
VálaszTörlésgondaanyu...természetesen a tűzön főtt ételeknek egészen más ízük van, ez nem kérdés
VálaszTörlésNefi...ezek szerint te is kuktázol)))
VálaszTörlésJa. Még anyósomat is rákapattam. Ő is mindent belevág, pedig azt hittem, hogy majd ellenáll.
VálaszTörlésÉn egyébként nem sokat használom, mert nagyon utálom mosogatni. :)
Nem bántottalak meg, ugye ? Nekem volt régen, még alumínium, nem szerettem.
VálaszTörlésgondaanyu...eszembem ágában sincs)))
VálaszTörlés