2011. május 3., kedd

Lecsó, ahogyan én készítem...



Hozzávalók: 6 db paradicsom (közepes), 6 db paprika, 1 ek. szőlőmag olaj, biovegeta, bors, pirospaprika, 1 kk.  nyírfacukor, 1 ek. paradicsompüré, 2 pár virsli,  2 db közepes hagyma,  1 szál parasztkolbász

Elkészítése: olajat hevítek, majd rászórom a kávés kanálnyi  nyírfacukrot és az apróra vágott hagymát, hagyom, hogy  a cukor karamellizálódjon a hagymával együtt . Majd rádobom a  nagyobb darabokra vágott kolbászt, a kockára vágott paradicsomot, vegetázom, borsozom és megvárom, hogy a paradicsom picur levet eresszen. Aztán ráteszem a karikára vágott paprikát ( én sosem vágom ki a csumáját, mert szeretem a magokat a lecsóban) és rászórom a pirospaprikát. Hozzá adom a par.pürét és összefőzöm. Ha elkészült a lecsó, beleteszem a virsliket és lefedem az edényt, hogy át tudjanak melegedni.

8 megjegyzés:

  1. Kiloptad a vitaminok közül a kalbászt? :):)

    VálaszTörlés
  2. Csbe...nyem, vettem a hűtőből másikat, azt csak hagy aszalja))), lassan múminya lesz a kolbászból, ha nem eszi meg)))

    VálaszTörlés
  3. ez finom lehet így is, egyszer majd kipróbálom, mert bár az én lecsóm is isteni, de néha jó a változatosság :))

    VálaszTörlés
  4. Imädom a lecsot!:)Szappan a blogon...probältad mär?

    VálaszTörlés
  5. catyst...elég ritkán főzök lecsót, de akkor így

    VálaszTörlés
  6. judwil...egy napraforgó már elhasználva, a citromos kockából már csak egy halvány csík van((, fogy)))

    VálaszTörlés
  7. Ó, most megéreztem a lecsó illatát! Úgy szeretem :)

    VálaszTörlés