Elkészítése: a kolbászt a bőr lehúzása után vágjuk félbe és szeleteljük fel. A hagymát és a zöldségeket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A burgonyát is tisztítsuk meg, aztán vágjuk kisebb darabokra. Az olajat hevítsük fel egy fazékban, dinszteljük meg rajta a hagymát és a zöldségeket, majd adjuk hozzá a kolbászt és a burgonyát , pirítsuk át. Szórjuk rá a pirospaprikát, keverjük át , öntsük fel a húsalaplével és hagyjuk csendesen főni mindaddig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Közben a csemegeuborkát vékonyan szeleteljük fel .Az uborkát csak a legvégén tegyük az ételbe, hogy kissé átmelegedjen, de semmiképp se főzzük. A gulyást ízesítsük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
2011. május 24., kedd
Kolbászos gulyásleves
Elkészítése: a kolbászt a bőr lehúzása után vágjuk félbe és szeleteljük fel. A hagymát és a zöldségeket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A burgonyát is tisztítsuk meg, aztán vágjuk kisebb darabokra. Az olajat hevítsük fel egy fazékban, dinszteljük meg rajta a hagymát és a zöldségeket, majd adjuk hozzá a kolbászt és a burgonyát , pirítsuk át. Szórjuk rá a pirospaprikát, keverjük át , öntsük fel a húsalaplével és hagyjuk csendesen főni mindaddig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Közben a csemegeuborkát vékonyan szeleteljük fel .Az uborkát csak a legvégén tegyük az ételbe, hogy kissé átmelegedjen, de semmiképp se főzzük. A gulyást ízesítsük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta, finomnak néz ki.
VálaszTörlésEzt lehet, hogy kipróbálom, mert kedves feleségem szereti az ilyen leveskéket, bár én jobban :D
VálaszTörlés10-teletem NEDUDDGI
Jó-jó, de mitől gulyás?
VálaszTörlésKati...szeretem a savanykás leveseket
VálaszTörlésNeduddgi...szerintem érdemes kipróbálni
VálaszTörlésNévtelen...lövésem sincs, így olvastam, ezen a néven, igaz, variáltam rajta, de csak annyit, hogy több került bele, mint az eredetiben volt
VálaszTörlés