2011. május 18., szerda

Tavaszi sült


Hozzávalók: 70 dkg csont nélküli karaj, 2 ek. szőlőmag olaj, színes őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, tengeri só, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 1 paradicsom

Elkészítése: a húst alaposan bedörzsölöm a többféle bors keverékével (én különösen kedvelem a rózsabors ízét) és megsózom. Egy jénai tálba öntöm az olajat, bele teszem a húst, a petrezselymet, a héjában hagyott fokhagymát és jav.))): a megtisztított, feldarabolt hagymát, vizet vagy fehér bort öntök alá és befedem a jénait a tetejével. 180 fokos sütőben kb. 1 óra hosszat sütöm.  Ha megpuhult , leveszem a jénai fedelét és megpirítom a hús tetejét.

10 megjegyzés:

 1. Nagyon guszta, a hagymának mért hagyod rajta a héját?

  VálaszTörlés
 2. Éva...rosszul írtam, csak a fokhagymát hagyom a héjában , a hagymát megtisztítom

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jóízű lehet ez is. :) *nyf* a múltkor hallottam olyant, hogy 'citrombors', még eddig életemben nem hallottam ezt. Te ismered? A fokhagymát én is mindig héjában hagyom, imádom kinyomkodni amikor megsült. :)

  VálaszTörlés
 4. Mostantól a követés cslekményét valósítom meg e bloggal szemben, kérem a dolog nagyon komoly oldalát figyelembe vétetni :D (csak csandben jegyzem meg, hogy én csak olvasni, és tanulni szeretek e blogból is)
  Maradok Nagy 10-telettel NEDUDDGI

  VálaszTörlés
 5. VCS...én is imádom nyomkorácni)))

  VálaszTörlés
 6. NEDUDDGI...köszönöm és ezúton köszönöm mindenkinek...

  VálaszTörlés
 7. ez is ki lesz próbálva :))

  VálaszTörlés
 8. Catyst után szabadon, ez is meg lessz lóbálva, helybesietek bróbálva
  Ma se dudok írni, na mind1 maradok 10-telettel NEDUDDGI

  VálaszTörlés