2011. május 10., kedd

Citromos sült csirke


Hozzávalók: 1 konyhakész csirke, tengeri só, bors, 2 citrom, 3 szál kakukkfű, pirospaprika, 3 ek. szőlőmagolaj, 1 csokor vegyes zöldfűszer ( petrezselyem, rozmaring, menta), 2 dkg vaj

Elkészítése: a csirkét bedörzsöljük a sóval és borssal. Az egyik citromot karikákra vágjuk, aztán a citromkarikákat a kakukkfűvel együtt a jénaiba rakjuk. Ráfektetjük a csirkét, öntünk alá egy kevés vizet, betakarjuk a jénai fedelével és 180 fokon kb. egy órát sütjük. Közben lereszeljük a másik citrom héját, kipréseljük a levét és az egészet habosra keverjük egy kiskanálnyi pirospaprikával meg a puha vajjal.Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket és a fűszeres vajjal megkenjük a csirkét. A továbbiakban fedél nélkül, időnként meglocsolgatva sütjük pirosra, ropogósra.Mielőtt feldarabolnánk kb. 10 percig pihentetjük a nyitott sütőben.

12 megjegyzés:

  1. nyami, ez jöhet, bár ez is macerás :P
    köret volt hozzá? :))

    VálaszTörlés
  2. catyst...így utólag úgy vélem, hogy elsőre is be lehet kutymákolni, akkor kevésbé lesz macerás)))

    VálaszTörlés
  3. Sokat vajúdtam azon, hogy vasárnap a köcsögbab +hébeknédlis családi vacsora előtt mit főzzek a fijjataloknak ebédre. :):) Köszi, itt mindig jókat találok és ezt Uzsi is eheti, nem úgy mint a babot. :)

    VálaszTörlés
  4. Holnapi ebédünk ez lesz. :) Vacsira meg a gyomorkímélő köcsögbab, hébeknédlivel. :) Tudod az olyan dijjétás :):)

    VálaszTörlés
  5. Ha szeretitek a párolt zöldborsót, az nagyon finom hozzá. Meg szép is :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néz ki,az íze elkébzelem milyen finom!

    VálaszTörlés
  7. En ezt kicsit "görögösen" fetäval es rozmaringgal keszitem.Nagy kedvenc:)

    VálaszTörlés
  8. VCS...jól nézett ki a tiéd is)))

    VálaszTörlés
  9. gondaanyu...egyenlőre az újborsó a gyomromban köt ki)))

    VálaszTörlés
  10. Éva...ne csak képzeld, készítsd el)))

    VálaszTörlés
  11. Kedves Gasztroblogger!
    A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
    Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

    VálaszTörlés