2011. május 5., csütörtök

Borsós krumplifőzelék

Hozzávalók: 1 kg friss, hüvelyes zöldborsó, 30 dkg krumpli, 2 ek. vaj, 3 dl zöldségalaplé, 1 dl növényi tejszín, 2 tojássárgája, 1 kiskanál étkezési keményítő, biovegeta, bors, szerecsendió, 1 kis csokor kapor

Elklszítése: a kifejtett borsót a kockára vágott krumplival együtt megfuttatjuk a felhevített vajon. Felöntjük az alaplével és fedő alatt megpároljuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel és az étkezési keményítővel, kevés főzőlével higítjuk, majd kevergetve a zöldséghez adjuk.Azután már nem forraljuk, nehogy a tojássárgája *összerántsa*. A főzeléket biovegetával, borssal, szerecsendióval fűszerezzük és rászórjuk az apróra vágott kaprot. Fasírttal tálaljuk.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, nem is gondoltam még ilyen párosításra.

    VálaszTörlés
  2. azt hiszem, ezt nem tudnám megenni :))
    pedig ritka, hogy olyat főzöl, amit előre tudok, hogy nem ízlene :))

    VálaszTörlés
  3. Érdekes, ilyet még sosem ettem..finom lehet.

    VálaszTörlés
  4. Hétvégén "túléltem", de eljön az ideje, hogy kipróbálom. :):)

    VálaszTörlés
  5. VCS...ha legközelebb készíteném, akkor olyan kis *finomfőzelékesre* csinálnám, kissé édeskésre

    VálaszTörlés