2011. január 31., hétfő
Paradicsomos lencsefőzelék
Ha emlékeim nem csalnak, akkor hobbychefnél láttam ezt az ételt, vagy valami nagyon hasonlót.
Hozzávalók: 20 dkg lencse, 2-3 db babérlevél, biovegeta, fokhagyma, nádcukor, lime reszelt héja, 2-3 ek. sűrített paradicsom, bors, 1 kisebb fej hagyma
Elkészítése: a megmosott lencsét felteszem kuktában főni kb. másfélszeres vízben, dobok bele 2-3 babérlevelet,hozzá adom a felaprított hagymát, borsozom, vegetázom, beleteszem a fél fej fokhagymát (egyben, héjastul, mert miután megfőtt a lencsében a fokhagyma ,szépen ki lehet nyomni a burkából finom pép formájában),bezárom a kuktát 20-25 perc alatt készre főzöm. Nem habarom, nem rántom be, igyekszem úgy gazdálkodni a vízzel hogy a főzelék sűrű legyen. Kikeverem a sűrített paradicsomot ízlés szerinti nádcukorral vagy édesítőszerrel, 2-3 ek. vízzel, majd a fortyogó lencsére öntöm, összerotyog és már kész is. Reszelek bele a lime héjából is, nagyon finom, pikáns lesz tőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
aszondod jó lett? akkor kipróbálom :)
VálaszTörlésCsibe...jó lett, ha szereted a par.káposztát, nos én hasonló ízűre kreáltam, de a bébi szerint hajaz kissé a chilis babra is)))
VálaszTörlésegyelőre elképzelni se tudom, milyen lehet, de tán egy merészebb napomon majd kipróbálom :)))
VálaszTörléscatyst...pedig finom volt
VálaszTörlés