Hozzávalók: 0,5 kg káposzta, 1 csipet kömény, 1 kis fej hagyma, 1 ek. szőlőmag olaj,3 ek. sűrített paradicsom, 2-3 ek. barna nádcukor, vegeta, bors, szükség esetén étkezéi keményítő
Elkészítése: a cukrot az olajon karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Beletesszük a laskára vágott káposztát és a sűrített paradicsomot. Ízesítjük a köménnyel, borssal és a vegetával. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Ha nem elég sűrű a leve habarjuk be étkezési keményítővel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
persze, hogy meg)))
VálaszTörlésérdekes, hogy az óvodában és az iskolában határozottan utáltam, de szerintem ezzel mindenki így van)))
ilyen volt még a tojásleves, attól is undorodtam az iskolában, de ahogy én készítem manapság, azt meg határozottan szeretem))
basszus , Nefi, véletlenül töröltem a hozzászólásodat(((, az enyémben akartam belejavítani, sorry(((((
VálaszTörlésA káposzta mindenhogy jöhet :):)de jó ötletet adtál a következő hetemhez! :):):)
VálaszTörlésAzt írtam, hogy épp tegnap káposzta párolás közben, amit elöször csináltam életemben, eszembe jutott, hogy még a paradicsomos káposzta az, amit ki nem állhattam a menzán.
VálaszTörlés:) És kérdeztem, hogy megérezted-é.
Még azzal se dicsekedtem, hogy ma reggel két kilóval voltam több, mint hétfőn, mikor a gályát elkezdtem.
VálaszTörlésHol az a káposzta??
Nem találok sehol barna nádcukrot, hol tudom beszerezni?
VálaszTörlésElőre köszönöm, és maradok továbbra is NEDUDDGi
barna cukrot én is lestem tegnap az auchanban, meg a himalájai sót is, de egyikse volt :(
VálaszTörlésviszont most kaptam kis kagylócskákat :)))