Mint azt már Babámmal konstatáltuk, egy jó háziasszony kamrájában ill. hűtőjében mindig kell legyen: mascarpone, philadelphia krémsajt, egy darab gorgonzola dolce, fehér csokilencse etc.etc...)))
Nos, a mascarpone. Régóta ki szerettem volna próbálni, hogy milyen lehet az, ha a kőrözöttbe vaj helyett mascarponét keverek. Finom lett, krémesebb, lágyabb.
Hozzávalók: 20 dkg juhtúró, 25 dkg mascarpone, 1 kisebb fej hagyma, 1-2 db sav.uborka, só, bors, pirospaprika, 1 ek. mustár, 1 ek. majonéz, 1 késhegynyi őrölt kömény
Elkészítése: a hagymát apróra vágom és picit besózom, óvatosan, mert a juhtúró is sós. A hagymához keverem a szintén apró kockákra vágott uborkát, majd hozzáadom az összes többi hozzávalót és alaposan kikeverem.
Szoktam még beletenni 1 kk. csípős gulyáskrémet, ha el nem felejtem))).
2011. január 25., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Azt mondod jó lett? Akkor majd kiprószálom. Mi az amire rákented? Még egy kérdés : a juhtúró az alap? Én edig mindig sima túróból csináltam.
VálaszTörlésCsibe...én mindig juhtúróból készítem
VálaszTörlésakkor itt az ideje, hogy kiprószáljam azt is :)
VálaszTörlésKöszönöm az ötletet, bár én az uborkát kihagytam ;) Immár a 3. adagot készítem 5 nap alatt. iszonyú finom.
VálaszTörlés