2011. január 22., szombat

Tarhonyás hús

Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 1 fej hagyma, 2 ek. szőlőmagolaj, 1 ek parpüré, pirospaprika, vegeta, bors, 15-20 dkg tarhonya , 10-15 dkg zöldborsó (üveges)

Elkészítése: a combból a hagyma, a parpüré, a pirospaprika,  1 ek.olaj, bors és vegeta hozzáadásával pörköltet főzök.  Közben olajon megpirítom a tarhohyát. Amikor a pörkölt készre főtt , beleöntöm a megpirított tarhonyát és a zöldborsót,( ha kevés lenne a szaft öntök még alá vizet és után ízesítem), majd tovább főzöm mindaddig, amíg a tarhonya meg nem puhul.

8 megjegyzés:

  1. Felénk rücskös tarhonya van a boltokban. Kollektív fogyókúrában vagyunk, így a hús meg a tészta összeférhetetlen.
    Amúgy nagy kedvenc.

    VálaszTörlés
  2. gondaanyu...nem szeretem a rücskös tarhonyát , csak a sima gölödint))))

    VálaszTörlés
  3. Gesztenye...benéztem))) és itt is jobbulást kívánok

    VálaszTörlés
  4. Igaz, de neki a túrógombóc a kedvence meg a túrós tészta :):):) És a harmadik B betűsnek, Boginak, pedig a husika :):):) de az minden mennyiségben :)

    VálaszTörlés