2011. január 19., szerda

Gorgonzolával töltött körte

Szoktam nézgelődni a gasztroblogok között. Aztán általában csak arra emlékszem, hogy láttam valahol, valakinél, valami jópofa dolgot, de az már elvész, hogy melyik blogban. Így ha valaki a körtéjére ismer, köszönöm a receptet és az ötletet.

Hozzávalók: 3 db körte, 6-8 dkg gorgonzola sajt, citrombors, szeletelt bacon

Elkészítése: a körtéket félbevágom, karalábé vájóval kihengerítem a magházukat. Jénaiba teszem a felezett körtéket és a sütőben,  180 fokon kb. 10 percig sütöm őket. Majd kiszedem a körtéket és vájatba töltöm a gorgonzola sajtot és megszórom citromborssal, majd összeillesztem a fél körtéket, becsavarom őket baconban és a sütőben tovább sütöm addig, amíg a bacon meg nem pirul. Ha nagyon egyenetlen a körték alja, akkor vágjunk rá talpat.

5 megjegyzés:

  1. összefutott a nyál a számban, pedig így iccaka már nem kéne gondolni se evésre :))))))))

    VálaszTörlés
  2. Ezt én is láttam valahol, de már nem emlékszem hol. Akkor éppen volt is itthon kéksajtom,(néha mindenféle van itthon nekem is) gondoltam megcsinálom...aztán hirtelen indulatból befaltam a kéksajtot almával, nyersen. :)

    VálaszTörlés
  3. Bonbon...finom volt, sült kacsacomb mellé volt köretnek...

    VálaszTörlés