Hozzávalók:50 dkg őszibarack,2 ek. barna nádcukor, 2 kk. őrölt fahéj,25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 5 dkg barna nádcukor, 1 db tojás, csipet só, fél csomag sütőpor,
és a tetejére is 2 ek. barna nádcukor
Elkészítése: az őszibarackot meghámozzuk és feldaraboljuk, összekeverjül a 2 ek. nácukorral és a 2 kk. fahéjjal. A liszttel összemorzsikáljuk a felaprított, hideg vajat, az 5 dkg nácukrot, a csipet sót és a fél csomag sütőport. A 2 dl tejszínhez hozzáadjuk a tojást, összekeverjük és liszthez tesszük, alaposan összedolgozuk. A barack darabokat egy jénai aljára rakjuk, evőkanállal a tetejükre szaggatjuk a tésztát (sacc. diónyi darabokat)és megszórjuk a 2 ek. barna nádcukorral.Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük 180 fokon. Kívül ropogós, belül krémes. Nagyon finom.
A receptet gesztenyénél találtam.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésgesztenye...már kinéztem, hogy nem egészen ilyen a tetején a bigyó, de sebaj, legközelebb jobb lesz)))
VálaszTörlésa képek még mindig bénák))) píííííííííícs
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörléskanállal szaggattam, de nem értek össze, aztán összenőtek)))
VálaszTörlésmost csak azért csináltál direkt gyengébb képeket, mert megdícsértelek? :)) akkor is szebbek a képeid, mint régebben :PPP
VálaszTörlésés ide is beírom, hogy ezt is meg fogom csinálni egyszer :))
catyst...nagyon hamar elfogyott a sütemény))), onnantól foga, hogy beleszabtam mintát venni a képek végett, sietnem kellett, matadjon nekem is valami))), ergo: randák lettek a képek))), de ez nekem egyáltalán nem újság))))
VálaszTörlésAnnyira finom lehet!Valahogy sosem mertem még ennek a sütinek nekiállni, de most gondolkodom nagyon rajta.:-)
VálaszTörlésNelli, nagyon finom volt, pillanatok alatt elfogyott
VálaszTörlés