2010. szeptember 5., vasárnap

Őszibarackos cobbler



Hozzávalók:50 dkg őszibarack,2 ek. barna nádcukor, 2 kk. őrölt fahéj,25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 5 dkg barna nádcukor, 1 db tojás, csipet só, fél csomag sütőpor,
és a tetejére is 2 ek. barna nádcukor

Elkészítése: az őszibarackot meghámozzuk és feldaraboljuk, összekeverjül a 2 ek. nácukorral és a 2 kk. fahéjjal. A liszttel összemorzsikáljuk a felaprított, hideg vajat, az 5 dkg nácukrot, a csipet sót és a fél csomag sütőport. A 2 dl tejszínhez hozzáadjuk a tojást, összekeverjük és liszthez tesszük, alaposan összedolgozuk. A barack darabokat egy jénai aljára rakjuk, evőkanállal a tetejükre szaggatjuk a tésztát (sacc. diónyi darabokat)és megszórjuk a 2 ek. barna nádcukorral.Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük 180 fokon. Kívül ropogós, belül krémes. Nagyon finom.
A receptet gesztenyénél találtam.





8 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. gesztenye...már kinéztem, hogy nem egészen ilyen a tetején a bigyó, de sebaj, legközelebb jobb lesz)))
    a képek még mindig bénák))) píííííííííícs

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. kanállal szaggattam, de nem értek össze, aztán összenőtek)))

    VálaszTörlés
  5. most csak azért csináltál direkt gyengébb képeket, mert megdícsértelek? :)) akkor is szebbek a képeid, mint régebben :PPP
    és ide is beírom, hogy ezt is meg fogom csinálni egyszer :))

    VálaszTörlés
  6. catyst...nagyon hamar elfogyott a sütemény))), onnantól foga, hogy beleszabtam mintát venni a képek végett, sietnem kellett, matadjon nekem is valami))), ergo: randák lettek a képek))), de ez nekem egyáltalán nem újság))))

    VálaszTörlés
  7. Annyira finom lehet!Valahogy sosem mertem még ennek a sütinek nekiállni, de most gondolkodom nagyon rajta.:-)

    VálaszTörlés
  8. Nelli, nagyon finom volt, pillanatok alatt elfogyott

    VálaszTörlés