2012. január 15., vasárnap
Tejszínes, tárkonyos húsgombócleves
Hozzávalók: 2 ek. szőlőmagolaj, 30 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 2 dl növényi alapú főzőtejszín, 2 db sárgarépa, 1db fehér répa, 2db burgonya, vegeta, étkezési kukoricakeményítő, bors, 1 mk. tárkony, fél citrom
Elkészítése: az olajra dobjuk a megtisztított és karikára szeletelt zöldségeket. Megdinszteljük őket. Ízesítjük a vegetával, borssal, tárkonnyal, majd felöntjük 1,5 l vízzel és lassú tűzön addig főzzük a zöldségeket, míg azok meg nem puhulnak. Közben a darálthúst összekeverjük egy egész tojással, fűszerezzük borssal és vegetával, gombócokat formázunk belőlük, majd a levesbe főzzük őket. A főzőtejszínt kikeverjük 1 púpos evőkanál étkezési keményítővel és besűrítjük vele a levest. Kissé savanykássá tehetjük, ha csöpögtetünk bele a citrom levéből és finom illatúvá, ha reszelünk a tetejére a citrom héjából.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
igencsak gusztusos, jöhet máris :)))))
VálaszTörlésküld. fénypost.)))
TörlésNagyon gusztusos és étvágygerjesztő!
VálaszTörlésköszönöm)))
TörlésHiányoztál, már megint kényszer szabadságon voltál? Nagyon guszta a levesed , finom lehet!
VálaszTörlésAnnyira szeretem hogy mindíg olyan szép élénk színei vannak a levesednek!
de kedves tőled))),köszönöm
TörlésNagyon finom levest főztél:-)
VálaszTörlésNekem is hiányoztál:-))
neked is köszönöm)))
TörlésErre csak azt mondom : hipp-hipp :):):)
VálaszTörléscsókázlak)))
TörlésNagyon guszta! Biztos nagyon finom:)
VálaszTörlésköszönöm, és valóban nagyon finom
TörlésMa ez volt az ebéd, felvettük a kedvencek közé :) Alig bírom abbahagyni.
VálaszTörlésörülök)))
Törlés