2012. január 15., vasárnap

Tejszínes, tárkonyos húsgombócleves


Hozzávalók: 2 ek. szőlőmagolaj, 30 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 2 dl növényi alapú főzőtejszín, 2 db sárgarépa, 1db fehér répa,  2db burgonya, vegeta, étkezési kukoricakeményítő, bors, 1 mk. tárkony, fél citrom

Elkészítése: az olajra dobjuk a megtisztított és karikára szeletelt zöldségeket. Megdinszteljük őket. Ízesítjük a vegetával, borssal, tárkonnyal, majd felöntjük 1,5 l vízzel és lassú tűzön addig főzzük a zöldségeket, míg azok meg nem puhulnak. Közben  a darálthúst összekeverjük egy egész tojással, fűszerezzük borssal és vegetával, gombócokat formázunk belőlük, majd a levesbe főzzük őket.  A főzőtejszínt kikeverjük 1 púpos evőkanál étkezési keményítővel és besűrítjük vele a levest. Kissé savanykássá tehetjük, ha csöpögtetünk bele a citrom levéből és finom illatúvá, ha reszelünk a tetejére a citrom héjából.



14 megjegyzés:

  1. igencsak gusztusos, jöhet máris :)))))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztusos és étvágygerjesztő!

    VálaszTörlés
  3. Hiányoztál, már megint kényszer szabadságon voltál? Nagyon guszta a levesed , finom lehet!
    Annyira szeretem hogy mindíg olyan szép élénk színei vannak a levesednek!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom levest főztél:-)
    Nekem is hiányoztál:-))

    VálaszTörlés
  5. Erre csak azt mondom : hipp-hipp :):):)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta! Biztos nagyon finom:)

    VálaszTörlés
  7. Ma ez volt az ebéd, felvettük a kedvencek közé :) Alig bírom abbahagyni.

    VálaszTörlés