2012. január 16., hétfő
Nyúlcombok vadasan zabpehelylisztből készült galuskával
Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 fehérrépa, 2 ek. szőlőmag olaj, 3 db nyúlcomb, 1 kis fej hagyma, 3 db babérlevél, 2 dl tejföl, 2 ek. étkezési keményítő, 2 ek. nyírfacukor, 2 ek. mustár, 3-4 szem borókabogyó, bors, biovegeta, fél citrom, 1 db savanyú uborka
Elkészítése: én a vadast kuktában készítem (kevés macera). A combok mindkét felét megkapatom az olajon , majd hozzáadom a apró kockára vágott hagymát, a felaprított zöldségeket, a felkockázott sav.uborkát és tovább dinsztelem a húst a zöldségekkel. Ízesítem a babérral, borókabogyóval, borssal és a vegetával. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a zöldséges, húsos egyveleget és becsukom a kuktát. Ha a nyúl megfőtt, akkor a combokat kiemelem a léből . A zöldségeket összeturmixolom, majd visszateszem a pépet kuktába , behabarom a tejföl és az étkezési keményítő simára kevert elegyével. Hagyom, hogy összeforrjon , majd visszateszem a combokat a mártásba. Ízesítem ízlés szerint : citromlével és nyírfacukorral valamint a mustárral. A zabpehelylisztből szokásos módon galuskát készítünk és azzal tálaljuk.
Nyúl a kuktában...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
szegény nyufi... de azért megenném :))))
VálaszTörlésigen szegény, ráadásnak én boncoltam szét
Törlés*nyelked*
VálaszTörléste is vadasoztá a múltkor)))
TörlésNagyon guszta, szívesen megkóstolnám, mivel még nyúlhúst ezidáig nem is ettem.A tejfölös galuskát csak úgy magában is megtudnám enni fincsi lehet!
VálaszTörléspedig a nyulat egyszer illene kipróbálnod))))
VálaszTörlésNálunk nagy kedvenc a nyúlhús, mindig van itthon - persze házi, nevelt. Azért is szeretem, mert ezer féle módon el lehet készíteni. A te megoldásod is nagyon tetszik!
VálaszTörlésmost én is háznál nevelt nyulat vettem,kettőt
Törlésszétboncoltam, lefagyasztottam
Ez nagyon finom lehetett, és meg is fogom csinálni, én is szeretem a nyuszikát. A zabpehelylisztből levő galuskát még nem ettem, de ami késik, hát az a vonat.
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
a zabpehelylisztnek csak színe más,szürkébb,mint a rendes liszt, az ízén nem érződik semmi
TörlésNagyon finom lehet,valamikor gyerekkoromban ettem utoljára nyúlhúst,de hús nélkül is megenném az utolsó kép alapján!!!!
VálaszTörlésigazából a vadasnak csak a *létyóját* kedvelem, a hús nekem mellékes benne)))
VálaszTörlés