Hozzávalók: 1 liter cola, 1 egész kacsa, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 6-8 szem szegfűbors, rózsaszín só, 3-4 db szárított lime levél, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál mustár
Elkészítése: a besózott jószágot beleteszem a kacsasütő edénybe, majd ráöntöm a colát és mellé dobom a fokhagymákat,a felaprított hagymát, a szegfűborsot és a lime leveleket . Rácsukom a kacsasütő tetejét és sütőben addig párolom, amíg a kacsa meg nem puhul . Ekkor leveszem a fedőt és megkenem a jószág bőrét mustárral kevert mézzel, majd visszateszem a sütőbe és a kacsa bőrének pirulásáig sütöm . Lehet még megkenni áfonyalekvárral kevert ketchuppal is, úgyis nagyon finom.
Tetszik ez a kólás kacsa, legközelebb, ki is próbálom.
VálaszTörlésEgyébként én kólás libát sütöttem pár hónapja, ideje is lenne lassan feltennem a blogra... :)
akkor a colás kacsa is ízleni fog))))
TörlésSokszor hallottam már colával készült húsokról, próbálni még nem próbáltam, de kiváncsi lennék rá, biztosan finom volt a kacsa is...
VálaszTörléskészítettem már colában főtt-sült csülköt is,annak is nagy sikere volt
TörlésA kólás csülköt is a nálad látott alapján csináltam meg és nagyon finom volt, ez is biztosan isteni :) *örökös olvasód* :):):)
VálaszTörlésmost mán valami plecsnit kéne gyártanom neked)))
TörlésNagyon jól hangzik és jól is néz ki! Ki fogom próbálni!:)
VálaszTörlésnagyon finom volt, múltkor a colás csülök is ízlett a családnak
Törlésszombat óta egyfolytában csorog a nyálam ezért a kacsáért, csak valamiért időnként nem enged ez a dög blogspot hozzászólni :|
VálaszTörlésnem mondhatod , hogy túl komplikált))))
Törlésnem mondom, mert ez tényleg nem macerás :P
VálaszTörlésakkor jó)))
TörlésÉn egy kicsit másképp készítettem el.De TÉNYLEG ISTENI!!!!! Köszi az ötletet!
VálaszTörlésakartam írni, hogy megteszi a lime levél helyett a babérlevél is
Törlésaz Ázsia boltban kapni szárított lime levelet, rengeteg van egy zacskóban, sokáig elég
Köszönöm válaszod. Be fogom szerezni a lime levelet,mert az Ázsiai dolgokat egyébként is nagyon szeretem. Kipróbálom majd ezt a receptet is. :)
Törlés