2012. január 27., péntek

Meyer-citromos tea

Hagyományos módon teát készítünk. Ízesítjük barna kandiscukorral és Meyer citromot facsarunk bele.Majd kedvenc tehéntőgyes begrénkből ügyesen megisszuk.

18 megjegyzés:

  1. És aztán, ha a kis tőgyes bögrénkből tejet iszunk, besavanyodik...))

    VálaszTörlés
  2. Akinek nincs tehéntőgyes begréje? Finomabb ez a citrom mint a hagyományos?

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. megtettem, gugliztam, és most már értem, miért nem olyan volt, mint amire számítottam. cseles! :)

      Törlés
  4. milyen kiváló ötlet ez a citromos tea :))) gratula

    VálaszTörlés
  5. és akkor ne feledjük a csücsörítést a tehéntőgyes kis begrénk széléhez, és szinte szürcsölve felszippantjuk a citromos teát, hogy a levegővel elkeveredve az ízek harmóniája járja át a szánkat. Akinek nincs tehéntőgyes kis bögréje, az , hát nem is tudom, vegye tudomásul, hogy vagy azonnal szerezzen be 1 db tehéntőgyes kis bögrét, vagy igya abban a remek teát, amilyen bögrécskéje van otthon. Ahogy láttam az angolos tejes tea is szóba került, ugye senki nem felejti el, hogy előbb a tej, és csak utána a tea. Így a hideg tejjel is fogyasztható remekül a tejes tea, és ne feledjük, hogy a cukrunkba, öntsünk egy kis teát is.
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a csücsörítést lehetőleg rúzsos szájjal végezzük))))

      Törlés
  6. De jó kis recept, ezt nekem is ki kell prószálni, köszi az ötlete:-)))

    VálaszTörlés
  7. Kedves Málna, előre is sűrű bocsánat kéréssel tartozom, de ami a rúzsos ajkakat illeti azt igencsak kihagynám, mert a nejem nagyon furcsán nézne rám, ha kérnék tőle ilyen dolgot, arról nem beszélve, hogy környezetem igencsak zaklatott menekülne messzire, ha meglátnának kipirosított ajkakkal. Lenne nagy riadalom még tán a mentőket is riasztanák.
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI :D

    VálaszTörlés
  8. Nagyon érdekes ízhatású ez a meyer citrom...Én véletlenül vettem és ezért kénytelen voltam pár hete ezzel ízesíteni a teánkat. Kicsit narancsos ízű lett tőle. Nekem nem jött be. Viszont isteni meyer citromos tortát készítettem a maradék citromból. Mert hogy reggel elrohantam a másik zöldségeshez normális citromért. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. teába és limonádénak kitűnő, mert rengeteg a leve, igaz, a magja is)))

      Törlés