2012. január 24., kedd

Balzsamecetkrémes sült csirkeszárnyak

Hozzávalók: 14 db csirkeszárny, 3 ek. Heinz ketchup, 2 ek. Sweet chilli sauce, 2 ek. Salsa ranchera, 2 ek. szója szósz, 2 ek. Poco Loco barbecue sauce, 1 ek. nyírfacukor, 2 ek. szőlőmagolaj, 1 ek. balzsamecet krém

Elkészítése: a hozzávalókat egy tálban összekeverjük és belehelyezzük a csirkeszárnyakat, majd lefedjük a tálat és betesszük a hűtőbe. 2-3 órán keresztül hagyjuk a húst a pácban állni. Aztán jénaiba rakjuk  a húst, lefedjük alufóliával  és 160 fokos sütőben 30-35  perc alatt készre sütjük őket, majd levesszük a fóliát és megpirítjuk a  szárnyakat.



... szárnyak pácban...




A balzsamecetkrém.

8 megjegyzés:

  1. Érdekes, pont rozsdás szárnyat posztoltam volna én is, balzsamecettel, juharsziruppal, egyebekkel.))

    VálaszTörlés
  2. Ez tetszik. Kipróbálós. :)

    VálaszTörlés
  3. szerintem én ezt szeretném :)

    VálaszTörlés
  4. a szárny nálunk nem nyerő, de combbal ki lesz próbálva :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a nyeles comb ponty jó erre, a csmell nem volt ennyire finom, a fene sem tudja, hogy miért nem

      Törlés