Elkészítése:a kuktában olajat hevítek, rádobom a kockára vágott hagymát, fokhagymát, a felkarikázott zöldpaprikát és csilipaprikát, kockázott paradicsomot és a zöldbabot összepirítom őket, majd lehúzom a tűzhelyről. Rászórom a pirospaprikát, összekeverem, pici vizet öntök alá majd beleszóróm a fűszereket: a borókát, a borsot, a köményt és a vegetát. Visszateszem a tűzre és belerakom a felkockázott , letisztított húst és csontot és még annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Puhulásig főzöm. A végén bele- öntöm a vörösbort, még párat rottyantok rajta, hogy a bor alkohol tartalma elillanjon.
2011. november 6., vasárnap
Zöldbabos bárány nyak csilivel
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Guszta nagyon! Bárányhúst még nem ettem soha, nem tudom az ízét hogy milyen? De csak ahogy nézem a főztödet megállapítom hogy nagyon finom lehet! Főleg hogy még csípős is!
VálaszTörlésÉva...tulajdonképpen,ha jól lefaggyúzod,aki szinte semmilyen bárány szaga vagy íze nincsen
VálaszTörlésén a multkori főzés alkalmával így tettem, a férjem pedig reklamált, hogy nincs birka íze a húsnak, így most kevésbé pucoltam le)))