2011. november 6., vasárnap

Zöldbabos bárány nyak csilivel


Hozzávalók: 1 kg bárány nyak, 2 fej  hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, olaj, 5-6 szem borókabogyó, 1db  zöldpaprika, 1 db paradicsom, bors, vegeta, pirospaprika, egy csipet őrölt kömény, 1 dl vörösbor, 20 dkg zöldbab, 1 db piros csilipaprika

Elkészítése:a  kuktában olajat hevítek, rádobom a kockára vágott hagymát, fokhagymát, a felkarikázott zöldpaprikát és csilipaprikát, kockázott paradicsomot és a zöldbabot összepirítom őket, majd lehúzom a tűzhelyről. Rászórom a pirospaprikát, összekeverem, pici vizet öntök alá majd beleszóróm a fűszereket: a borókát, a borsot, a köményt és a vegetát. Visszateszem a tűzre és belerakom a felkockázott , letisztított húst és csontot  és még annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Puhulásig főzöm.  A végén bele- öntöm a vörösbort, még párat rottyantok rajta, hogy a bor alkohol tartalma elillanjon.


2 megjegyzés:

  1. Guszta nagyon! Bárányhúst még nem ettem soha, nem tudom az ízét hogy milyen? De csak ahogy nézem a főztödet megállapítom hogy nagyon finom lehet! Főleg hogy még csípős is!

    VálaszTörlés
  2. Éva...tulajdonképpen,ha jól lefaggyúzod,aki szinte semmilyen bárány szaga vagy íze nincsen
    én a multkori főzés alkalmával így tettem, a férjem pedig reklamált, hogy nincs birka íze a húsnak, így most kevésbé pucoltam le)))

    VálaszTörlés