2011. november 15., kedd

Füstölt pulykamelles, gombás bucatini


Hozzávalók: 20 dkg vékonyra szeletelt füstölt pulykamell, 15 dkg gomba, 2 ek. szőlőmag olaj, 20  dkg trappista sajt (lehet parmezán is, csak azt én nem kedvelem), 25 dkg bucatini, 3 dl főzőtejszín ( Président főzőtejszínt használok, mert az olyan sűrű, hogy nem kell külön behabarni a mártást), 1-2 kk. szarvasgombás pesztó, bors, őrölt himalájai rózsaszín só

Elkészítése: a szőlőmag olajon megdinsztelem a csíkokra vágott füstöl pulykamellet és a felszeletelt gombát. Sózom, borsozom,majd felöntöm a főzőtejszínnel. Ekkor keverem hozzá a szarvasgombás pesztót. A szószt összekeverem a kifőtt bucatinivel. A szószos tésztát egy jénai tálba öntöm, tetejére szórom a reszelt sajtot, majd a sütőben ráolvasztom .



Pirított gomba és pulykamell.


Pulykamelles, gombás, tejszínes szósz.


...és készre sülve.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, biztosan finom ezekkel a jó hozzávalókkal! Először gondolkodtam hogy mi lehet a bucattini, de talán rájöttem tészta fajta?
    (Látszik hogy nem vagyok mai csirke !)

    VálaszTörlés
  2. Na érdemes volt felszólamlani, máris egy újabb remekmű, ráadásul hasonlókat csináltam már, uhhogy mentem és meglóbálom, mer tyeletem nagyon tyeletem :D
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  3. a bucatinit én is kizárásos alapon fejtettem meg - ez isteni lehet, nagyokat nyeldesek - hallatszik? :))))

    VálaszTörlés
  4. Éva...írhattam volna makarónit is, de az olyan snassz)))

    VálaszTörlés