2011. november 30., szerda

Korianderes, fokhagymás burgonya


Hozzávalók: 1 csokor koriander zöld, 3 gerezd fokhagyma, rózsaszín só, 2 ek. szőlőmag olaj, 0,5 kg burgonya

Elkészítése: lehetőség szerint egyforma burgonyákat válasszunk. Hámozás után főzzük meg őket egyben. Amíg a burgonya fő, addig olajat hevítünk , majd beletesszük a zúzott fokhagymát és a felaprított koriander zöldet, sózzuk. Amikor a burgonya elkészült, megfőtt, akkor beleforgatjuk a fokhagymás keverékbe.

8 megjegyzés:

  1. Még nem ettem ilyet, de ez nagyon finom lehet mert annyira guszta!

    VálaszTörlés
  2. Annyira szeretem a krumplit, minden formában. Ez is nagyon fincsi lehet, nem fogom kihagyni:-)

    VálaszTörlés
  3. Na ilyent még soha nem csináltam, nekem a rozmaringos a nagy kedvenc, de ki kell próbálnom. :)

    VálaszTörlés
  4. gondolom köret volt, mihez készítetted? :)
    nem tudom, milyen a koriander, de biztos nem rossz :)

    VálaszTörlés
  5. Éva...szeretem az *egybekrumplit*)))

    VálaszTörlés
  6. catyst...gyros husishoz aadtam köretként
    a koriander zöldnek semmihez sem fogható illata van, habár a kinézete hajaz a petrezselyemzöldre, de a szaga nem)))

    VálaszTörlés