2011. október 24., hétfő

Nyúlpaprikás



Némileg visszavetette a fagyasztóban pihenő nyúlalkatrészek elkészítését gondaanyu azon diszkréten elejtett megjegyzése, amelyben a nyúlhúst...őőőőő...a macskáéhoz hasonlítja ))). Így, mivel imádom a Bandit (a világ legszebb macskája), a nyúlpaprikás elkészítése a Bandira való tekintettel, mostanra tolódott.

Hozzávalók: 2 db nyúlcomb és nyúleleje, 2 ek. szőlőmag olaj, 2 db hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, bors, vegeta, pirospaprika, 3 szem borókabogyó

Elkészítése: a felhevített olajra dobom a felkockázott hagymát, paprikát,paradicsomot és a fokhagymákat.Dinsztelem pár percig, amíg a hagyma meg nem fonnyad, ekkor lehúzom a tűzről az edényt, rászórom a hagymás alapra a pirospaprikát, összekeverem . Réteszem a combokat és a nyúl eleje darabokat,ízesítem a vegetával, borssal és a borókabogyóval. Kis lángon készre főzöm a nyúlpaprikást.


A Bandi, aki lassan inkább egy jólfejlett kismalachoz fog hasonlítani, mintsem nyúlhoz))).

6 megjegyzés:

  1. nekem is szunyel némi nyúlhús a fagyóba....még várok egy kicsit, amig össze tudok vágni pár fej hagymát :):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ne szunyeljen a nyul hutobe hanem suzsd meg

      Törlés
  2. A Dezső is így alszik mostanában. A cserépkályha oldalában, a párnán. Aztán mikor már a kigyulladás határán van lefekszik a szőnyegre. És így tovább....

    VálaszTörlés
  3. Ugye megdögönyözöd a pociját ? Olyan jó puha szőr van rajta :)

    VálaszTörlés
  4. gondaanyu..nagyon finom a szőr a pociján))), főleg most, hogy jó nagy bundát növeszt télire

    VálaszTörlés