Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, 6 gerezd fokhagyma, 1 nagyobbacska fej hagyma, 2 ek. olaj, őrölt bors, tengeri só, 2 db ecetes almapaprika, 2 dl fehérbor
Elkészítése: felhevített olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a csíkokra szeletelt húst , átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, átpirítjuk és zsírjára sült felöntjük 2 dl fehérborral. Lassú tűzön pároljuk és ha elfőné a levét vízzel pótoljuk. Amikor majdnem elkészült, hozzá adjuk a csíkokra szeletelt ecetes almapaprikát és pár perc alatt összepároljuk.
Nagyon guszta, biztos nagyon finom ! Szokatlan hogy az ecetes almapaprikát bele kell főzni, de lehet hogy ettől más ?:)
VálaszTörlésUgye milyen finom? :) Mellesleg én sem raktam bele 5-6 FEJ fokhagymát, szerintem az elírás, de az úgy szerepelt az eredeti receptben.
VálaszTörlésÖrülök, hogy Nektek is ízlett!:)
sherpa
Én más recept alapján csináltam, de majdnem ugyanez. Nem elírás, valóban annyi kell bele, és isteni finom! És az én receptem szerint nem kell bele vöröshagyma, csak fokhagyma az alapja.
Törlésez nagyon jónak tűnik :)) köretet mit készítettél hozzá?
VálaszTörlésÉva...szokatlan , de nagyon finom)))
VálaszTörléssherpa...mindenkinek nagyon ízlett))), valóban , én is sokalltam azt a rengeteg fokhagymát, valószínűleg elírás
VálaszTörléscatyst...pir.burg.)))
VálaszTörlésarra tippeltem, mert olyan brassóis ez is, ki fogjuk próbálni :)))
VálaszTörlésisteni lett, megcsináltam :))
VálaszTörléscatyst...láttam,jó ötlet volt bele a szalonna
VálaszTörlésa brassóiba is teszek mindig, gondoltam ennek se fog ártani :)))
VálaszTörlés