Elkészítése: a felhevített olajra rádobom a lereszelt fokhagymát és a megtisztított, darabolt kelbimbót. Megdinsztelem , rászórom a pirospaprikát és felöntöm vízzel. Ízesítem köménnyel, borssal, vegetával és a majoránnával. Amikor félig megpuhult a kelbimbó bele teszem a megtisztított, kockára vágott burgonyát és készre főzöm a főzeléket. Ha nem elég sűrű, törjünk össze pár darab burgonyát a főzelékből és sűrítsük azzal.
2011. október 18., kedd
Kelbimbóból...kelkáposzta-főzelék
Elkészítése: a felhevített olajra rádobom a lereszelt fokhagymát és a megtisztított, darabolt kelbimbót. Megdinsztelem , rászórom a pirospaprikát és felöntöm vízzel. Ízesítem köménnyel, borssal, vegetával és a majoránnával. Amikor félig megpuhult a kelbimbó bele teszem a megtisztított, kockára vágott burgonyát és készre főzöm a főzeléket. Ha nem elég sűrű, törjünk össze pár darab burgonyát a főzelékből és sűrítsük azzal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta lett! Biztosan nagyon finom kelbimbóval is !
VálaszTörlésimádom :))
VálaszTörlésImádóóóóóóóóóm a nem véletlenül kel a káposzta recept mentve, és meglóbálom
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
Ahogy kedves édesanyám mondá rímekben, midőn asztalhoz hívott piciny gyermek koromban, "kismalackán jöszte,jöszte, itt a finom kelkápjöszte".
VálaszTörlésMost menek még mielőtt ........
De azért maradok mint fenn NEDUDDGI
Éva....én szeretem a kelbimbót, így főzelékbe is tökéletes
VálaszTörléscatyst...én is)))
VálaszTörlésNeduddgi...én úgy tudom: jössz te ,jössz te, itt a finom kelkápöszte)))
VálaszTörlés