2011. október 18., kedd

Kelbimbóból...kelkáposzta-főzelék


Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 25 dkg kelbimbó, 2 evőkanál szőlőmag olaj, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, őrölt kömény, vegeta, majoránna, bors

Elkészítése: a felhevített olajra rádobom a lereszelt fokhagymát és a megtisztított, darabolt kelbimbót. Megdinsztelem , rászórom a pirospaprikát és felöntöm vízzel. Ízesítem köménnyel, borssal, vegetával és a majoránnával. Amikor félig megpuhult a kelbimbó bele teszem a megtisztított, kockára vágott burgonyát és készre főzöm a főzeléket. Ha nem elég sűrű, törjünk össze pár darab burgonyát a főzelékből és sűrítsük azzal. 




7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett! Biztosan nagyon finom kelbimbóval is !

    VálaszTörlés
  2. Imádóóóóóóóóóm a nem véletlenül kel a káposzta recept mentve, és meglóbálom
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  3. Ahogy kedves édesanyám mondá rímekben, midőn asztalhoz hívott piciny gyermek koromban, "kismalackán jöszte,jöszte, itt a finom kelkápjöszte".
    Most menek még mielőtt ........
    De azért maradok mint fenn NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  4. Éva....én szeretem a kelbimbót, így főzelékbe is tökéletes

    VálaszTörlés
  5. Neduddgi...én úgy tudom: jössz te ,jössz te, itt a finom kelkápöszte)))

    VálaszTörlés