2011. február 21., hétfő

Tejben, vajban...csirke

Hozzávalók: 6 db csirkecomb, 6 szelet sajt, 2,5 dl tej, vaj, 6 szelet sonka, szárnyas fűszerkeverék, 20 dkg sovány v. laktózmenetes sajt

Elkészítése: a combokat megszórom a fűszerkeverékkel. Felhajtom rajtuk a bőrt és alácsúsztatom a sajtszeletek és a szintén szeletelt sonkát. Majd jénai tálba helyezem őket, tetejükre egy-egy darabka vajat teszek, alájuk öntöm a tejet és letakarom a combokat alufóliával. Sütőben kb. 180 fokon, 30-35 percig sütöm a húst, majd leveszem a fóliát és a combok tetejére halmozom a reszelt sajtot. A sajt olvadásáig vagy pirulásig sütöm.

Az eredeti recept  ITT található.
 A combok a tejben.
És készre sütve.

8 megjegyzés:

  1. Nyamm! Ez nagyon jól hangzik és még diétásnak is beillik! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon guszta és nagyon ízletes.
    Üdv. Mrita

    VálaszTörlés
  3. pipacs...sovány sajttal és zsíreszegény tejjel akár fogyókúrás is lehet, talán még a comb bőrét is le kéne rántani, úgy tutifix, hogy nem hízlal

    VálaszTörlés
  4. Jaja! Pedig a bőre a legjobb! :D :D

    VálaszTörlés
  5. Hát ez nagyon-nagyon finom lehet, csirkehús sajttal, szívesen megenném.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Málna! Köszönöm, hogy szavaztál az Online Vacsoracsatában! Lenne kedved indulni a 2. fordulóban? Kérlek olvad el a játék leírását! Várlak szeretettel és nagyon örülnék Neked én is a blogomon!...:)))))
    Üdv,
    Kutya és Konyha

    VálaszTörlés
  7. autumn...köszönöm a meghívást, de nem élek vele, több okból is: a fotózási tudományom egyenlő a nullával és van egy igen rossz tulajdonságom, nem szeretek veszíteni)))

    VálaszTörlés