2011. február 2., szerda

Álkínai mutymurutty leves

Imádom ezt a fajta tésztát. Anno, megboldogult leánykoromban, lehetett kimérve is kapni...állateledel boltban)). Most kínai zacskólevesbe van beletéve. Ez a leves úgy jó, legalábbis nekem, ha jó sűrű, jó forró és kellően csípős.

Hozzávalók: 2 zacskó kínai leves utánzat, amiből csak a  tésztát használom fel, biovegeta, bors, kínai ötfűszer keverék vagy  shanghai wok fűszer, szójaszósz, ketjap manis

Elkészítése: egy liter vizet felteszek melegedni, ha gyöngyözik  beledobok 1 csapott ek. biovegatát, borsot, 1 ek. szójaszószt, 1 ek. ketjap manist, a  csapott ek.fűszerkeveréket, majd amikor rottyant párat, akkor beleteszem a tésztát. Pillanatok alatt készre fő. Pár csepp frissen facsart limelé egyáltalán nem árt a mutymuruttynak.

6 megjegyzés:

  1. Én mindig bevásárolok Tom-Yum levesből, amikor a tudodhol* szokok járni. :):):)

    *nem jut eszembe a neve, annak ami régen volt. :):):)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép a blogod. Nézz be hozzám, vár Rád valami.
    Üdv. Mrita

    VálaszTörlés
  3. Kedves Málna!
    Olvastam "Kemencetűznél",hogy régóta keresel citrom-mák kecsketejes szappant.Tegnap citromfűveset készítettem, de különben mindent meg tudok csinálni.:)Ha tényleg érdekel valami a blogomon megtalálod az email címem...megbeszéljük. Üdv:Judit

    VálaszTörlés
  4. Csibe...babám, egyszerűen csak kínai nyuszifüllevesnek hívom)))

    VálaszTörlés
  5. judwill...köszönöm, éltem a lehetőséggel és írtam

    VálaszTörlés