Imádom ezt a fajta tésztát. Anno, megboldogult leánykoromban, lehetett kimérve is kapni...állateledel boltban)). Most kínai zacskólevesbe van beletéve. Ez a leves úgy jó, legalábbis nekem, ha jó sűrű, jó forró és kellően csípős.
Hozzávalók: 2 zacskó kínai leves utánzat, amiből csak a tésztát használom fel, biovegeta, bors, kínai ötfűszer keverék vagy shanghai wok fűszer, szójaszósz, ketjap manis
Elkészítése: egy liter vizet felteszek melegedni, ha gyöngyözik beledobok 1 csapott ek. biovegatát, borsot, 1 ek. szójaszószt, 1 ek. ketjap manist, a csapott ek.fűszerkeveréket, majd amikor rottyant párat, akkor beleteszem a tésztát. Pillanatok alatt készre fő. Pár csepp frissen facsart limelé egyáltalán nem árt a mutymuruttynak.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én mindig bevásárolok Tom-Yum levesből, amikor a tudodhol* szokok járni. :):):)
VálaszTörlés*nem jut eszembe a neve, annak ami régen volt. :):):)
Nagyon szép a blogod. Nézz be hozzám, vár Rád valami.
VálaszTörlésÜdv. Mrita
Kedves Málna!
VálaszTörlésOlvastam "Kemencetűznél",hogy régóta keresel citrom-mák kecsketejes szappant.Tegnap citromfűveset készítettem, de különben mindent meg tudok csinálni.:)Ha tényleg érdekel valami a blogomon megtalálod az email címem...megbeszéljük. Üdv:Judit
Csibe...babám, egyszerűen csak kínai nyuszifüllevesnek hívom)))
VálaszTörlésMrita...megyek, megnézem
VálaszTörlésjudwill...köszönöm, éltem a lehetőséggel és írtam
VálaszTörlés