Gondoltam, Valentájn nap alkalmából készítek pár pink bonbont, stílszerűen. Úgy gondoltam, hogy a fehér csokoládéhoz cseppentek pár csepp vörös ételfestéket és kész is a rózsaszín csokoládé. Megtöltöm málnás töltelékkel és egyamerő boldogság lesz az élet.
Nos, Málna tervez , csokoládé végez. Annak rendje és módja szerint elkezdtem megolvasztani a fehér csokoládét vízgőz fölött , majd a leírt módon jártam el. Igen ám, de a csokoládé nem ezt akarta. Összeállt egy kemény , kenhetetlen, ragacsos masszává. Próbáltam lágyabbá tenni fókazsírral, vajjal, vajmi)))) kevés sikerrel.
Végül egy rémesen randa, fénytelen bonbon lett a végeredmény, amit próbáltam feldobni pár szottyadt eperrel))).
Elment a kedvem(((.
2011. február 14., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Azért én megkóstolnám :)Imádom a fehér csokit!
VálaszTörlésFel a fejjel! A mai sóskámnál kb semmi nem lehet rosszabb...
Titi...arra nem vennék mérget)))
VálaszTörlésJók ezek, mit izélsz! Azt hittem ki sem tudtad kenni a formát....tök jól néznek ki! KÉÉÉÉJEK!!!! :):)
VálaszTörlésCsibe...nem lett szép, egyöntetű, hanem olyan rücskös, hiányos, kemény(((
VálaszTörlésmegszenvedtem a kenéssel, nem akart csak az ecsetre ragadni a dögje...
Nálam ez a forma kakaós szappan masszával lett megtöltve.:)
VálaszTörlésHát én is pont így jártam az olvasztott fehér Milka-csokival, cseppentettem hozzá néhány csepp áfonyalét,hogy lila legyen, erre összecsomosodott az egész, gondolom a víztől.
VálaszTörlésNa de az íze! Az milyen volt?
VálaszTörlésEgy ilyen próbálkozáskor kiderül a csokoládé igazi minősége.
VálaszTörlésForrás után kell az összetördelt csokidarabokat az edénybe tenni, vigyázva arra, hogy a láng a legalacsonyabb fokozaton legyen! (még forraláskor is!!)
VálaszTörlésNálam így még a márkátlan fehércsokik is szép folyósak lesznek.
...szinezni meg úgy, hogy folyós szinezőt, bármilyet egy csepp, tényleg egy csepp alkoholba keverni, ami aztán el is párolog, így már színezhető, vagy céklaport (Ázsia bolt)egy picit szintén egy pipettányi alcoholba keverni.
VálaszTörlésMálna, küllemre fotón szééééééééép, ne aggódj, kézműves bonbon ez, Valentín napi és kész.
VálaszTörlésBonbont csak étcsokiból. A fehér nem engedelmeskedik nekem se. Dícsérjed, azt hiszi a kiválasztott, hogy ilyen kell legyen:)
VálaszTörlésmilyen volt az íze???? mert ha az jó, akkor elmegy a "ronda de finom" kategóriába :))
VálaszTörlésjudwil...szappannak is tűnt első látásra)))
VálaszTörlésKati...később arra gondoltam, hogy talán az ételfestéktől lett ilyen
VálaszTörlésNévtelen...az íze málnás volt)))
VálaszTörlésValódiSáfrány...nem a legócsóbb csokit vettem)))
VálaszTörlésPuszedli...az előírásnak megfelelően jártam el, asszem))
VálaszTörlésNévtelen...talán a hétvégén bemegyek a csarnokba, akkor megnézem
VálaszTörlésNévtelen...nagyon amatőrül kézműves volt)))
VálaszTörlésgondaanyu...dícsértem)))
VálaszTörléscatyst...az íze határozottan málnás volt)))
VálaszTörlésÉn csak annyit mondanék gonbóc arturt idétve, hogy, bár klasszikusokat csak pontosan, de ezt nézzétek el nekem, hogy a kerek a hosszú a nemsikerült, a sikerült, ....... vagyis CSOKIIIIIIIII
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
Szia!
VálaszTörlésmár biztos azóta tudod de most találtam rá a csokidra és láttam az elkeseredést:) az ételfesték miatt jártál pórul, mivel a csokinak 1 csepp víz is elég és összeugrik, használhatatlan lesz:( az ételfesték meg ugyebár vizes=) Csokihoz csak por alapú festéket szabad használni.
szia!
Kiscukrász...szia,
VálaszTörlésigen, most már tudom, de elműlt a bonbon készítési hév nálam, inkább másokéban gyönyörködöm)))
Kiscukrász...köszönöm a segítséget
VálaszTörlés