Én nem szoktam megsütni a mákos gubát. Úgy szeretem ha jó mammogós, csurig van mákkal és nem sül ropogósra a teteje.
Hozzávalók:8 db szottyadt kifli, 0,5 l tej, 20 dkg mák, 20 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 30 dkg mascarpone, 3 dkg vaj
Elkészítése: a kifliket felkarikázzuk .Közben a fél liter tejet kb. 5 dkg pocukorral és a vajjal felforraljuk, majd kissé lehűtjük és a kiflire öntjük. Összeforgatjuk és hagyjuk, hogy a kifli egy hangyányit megszívja magát a tejjel. A darált mákhoz hozzáadjuk a kb. 15 dkg porcukrot, hozzá reszeljük az alaposan megmosott citrom héját és ezzel a keverékkel megszórjuk a gubát. A mascarponét habosra kikeverjük a 2 cs. vaníliás cukorral , majd ebbe a krémbe beleforgatjuk a mákos gubát, óvatosan, hogy ne törjük össze.
p.s.: tudom, hogy már volt, csak kíváncsi vagyok valamire...
Megtetszett nagyon a blogod neve, be jó is lenne most egy kis málna.
VálaszTörlésImádom a mákos gubát!
VálaszTörlésKérlek, nézz be hozzám!
Imádom a mákos gubát, egyik kedvencem.
VálaszTörlésNézz be hozzám a 10-i bejegyzéshez, meglepetés vár Rád.
Üdv. Rita
megenném a diétás cukkinit, aztán megjutalmaznám magam a mákosgubával :PP
VálaszTörlésKedves Málna! Kérlek nézz be hozzám!
VálaszTörléshttp://sioppeia.blogspot.com/2011/02/masodik-kreativ-dij.html
Üdv. Gabi