2011. február 10., csütörtök

Mascarponés mákos guba


Én nem szoktam megsütni a mákos gubát. Úgy szeretem ha jó mammogós, csurig van mákkal  és nem sül  ropogósra a teteje.
Hozzávalók:8 db szottyadt kifli, 0,5 l tej, 20 dkg mák, 20 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 30 dkg mascarpone, 3 dkg vaj

Elkészítése: a kifliket felkarikázzuk .Közben a fél liter tejet kb. 5 dkg pocukorral és a vajjal felforraljuk, majd kissé lehűtjük és a kiflire öntjük. Összeforgatjuk és hagyjuk, hogy a kifli egy hangyányit megszívja magát a tejjel. A darált mákhoz hozzáadjuk a kb. 15 dkg porcukrot, hozzá reszeljük az alaposan megmosott citrom héját és ezzel a keverékkel megszórjuk a gubát. A mascarponét habosra kikeverjük a 2 cs. vaníliás cukorral , majd ebbe a krémbe beleforgatjuk a mákos gubát, óvatosan, hogy ne törjük össze.

p.s.: tudom, hogy már volt, csak kíváncsi vagyok valamire...

5 megjegyzés:

  1. Megtetszett nagyon a blogod neve, be jó is lenne most egy kis málna.

    VálaszTörlés
  2. Imádom a mákos gubát!
    Kérlek, nézz be hozzám!

    VálaszTörlés
  3. Imádom a mákos gubát, egyik kedvencem.
    Nézz be hozzám a 10-i bejegyzéshez, meglepetés vár Rád.
    Üdv. Rita

    VálaszTörlés
  4. megenném a diétás cukkinit, aztán megjutalmaznám magam a mákosgubával :PP

    VálaszTörlés
  5. Kedves Málna! Kérlek nézz be hozzám!
    http://sioppeia.blogspot.com/2011/02/masodik-kreativ-dij.html
    Üdv. Gabi

    VálaszTörlés