2011. február 9., szerda

Fokhagymás, spenótos, fenyőmagos rizzsel töltött cukkini papucsok

Hozzávalók: 2 csésze rizs, 2 gerezd fokhagyma, tengeri só, 2 ek. szőlőmagolaj, 20 dkg spenót, bors, 1 kk. fenyőmag, 2 db cukkini, 15 dkg sovány sajt

Elkészítése: tegyük fel a rizst dupla mennyiségű  sós vízzel főni. Közben az olajon pirítsuk meg az összezúzott fokhagymát, a fenyőmagot és végül dobjuk hozzá a spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk, fonnyasszuk meg. Ha elkészült a rizs keverjük össze a spenótos egyveleggel. Vágjuk félbe a cukkiniket, karalábévájóval kaparjuk ki a közepüket és daraboljuk őket tetszés szerinti méretűre, papucsosra))). Picit sózzuk be a darabokat és előmelegített sütőben , jénai tálban, kb. 10 percig süssük. Aztán szedjük ki a darabokat és töltsük meg a rizses keverékkel, reszeljünk sajtot a tetejére, tegyük vissza a sütőbe és a  sajt  pirulásáig süssük tovább. Ha a massza nagyon pergős lenne, akkor nyugodtan üthetünk bele egy tojás.
A fenyőmagos, fokhagyás, spenótos rizs betöltésre készen.

A töltött cukkini-papucsok készre sütve.

6 megjegyzés:

  1. Milyen jót főztél . Múltkorjában a fenyőmaggal többeknek baja volt, keserű lett a szájuk íze tőle. Majd diót teszek, az saját, ismerjük egymást.

    VálaszTörlés
  2. azonnal meg akarom ezt csinálni!!!!!!!!!! :)

    VálaszTörlés
  3. ez finom lehet :) a héját rajtahagytad, vele sütötted?

    VálaszTörlés
  4. gondaanyu...szerintem dió, mogyoró, mandula...bármi megfelel

    VálaszTörlés
  5. Csibe...zöldségnapra jó lenne, habár lehet, hogy a rizs végett mégsem?

    VálaszTörlés
  6. catyst...a cukkini héját meghagytam

    VálaszTörlés