2011. február 14., hétfő

Málnás rózsaszín bonbon...kudarc...

Gondoltam, Valentájn nap alkalmából készítek pár pink bonbont, stílszerűen. Úgy gondoltam, hogy a fehér csokoládéhoz cseppentek pár csepp vörös ételfestéket és kész is a rózsaszín csokoládé. Megtöltöm málnás töltelékkel és egyamerő boldogság lesz az élet.
Nos, Málna tervez , csokoládé végez. Annak rendje és módja szerint  elkezdtem megolvasztani a fehér csokoládét vízgőz fölött , majd a  leírt módon jártam el. Igen ám, de a csokoládé nem ezt akarta. Összeállt egy kemény , kenhetetlen, ragacsos  masszává. Próbáltam lágyabbá tenni fókazsírral, vajjal, vajmi))))  kevés sikerrel.
Végül egy rémesen randa, fénytelen bonbon lett a végeredmény, amit próbáltam feldobni pár szottyadt eperrel))).
Elment a kedvem(((.


26 megjegyzés:

  1. Azért én megkóstolnám :)Imádom a fehér csokit!
    Fel a fejjel! A mai sóskámnál kb semmi nem lehet rosszabb...

    VálaszTörlés
  2. Jók ezek, mit izélsz! Azt hittem ki sem tudtad kenni a formát....tök jól néznek ki! KÉÉÉÉJEK!!!! :):)

    VálaszTörlés
  3. Csibe...nem lett szép, egyöntetű, hanem olyan rücskös, hiányos, kemény(((
    megszenvedtem a kenéssel, nem akart csak az ecsetre ragadni a dögje...

    VálaszTörlés
  4. Nálam ez a forma kakaós szappan masszával lett megtöltve.:)

    VálaszTörlés
  5. Hát én is pont így jártam az olvasztott fehér Milka-csokival, cseppentettem hozzá néhány csepp áfonyalét,hogy lila legyen, erre összecsomosodott az egész, gondolom a víztől.

    VálaszTörlés
  6. Na de az íze! Az milyen volt?

    VálaszTörlés
  7. Egy ilyen próbálkozáskor kiderül a csokoládé igazi minősége.

    VálaszTörlés
  8. Forrás után kell az összetördelt csokidarabokat az edénybe tenni, vigyázva arra, hogy a láng a legalacsonyabb fokozaton legyen! (még forraláskor is!!)

    Nálam így még a márkátlan fehércsokik is szép folyósak lesznek.

    VálaszTörlés
  9. ...szinezni meg úgy, hogy folyós szinezőt, bármilyet egy csepp, tényleg egy csepp alkoholba keverni, ami aztán el is párolog, így már színezhető, vagy céklaport (Ázsia bolt)egy picit szintén egy pipettányi alcoholba keverni.

    VálaszTörlés
  10. Málna, küllemre fotón szééééééééép, ne aggódj, kézműves bonbon ez, Valentín napi és kész.

    VálaszTörlés
  11. Bonbont csak étcsokiból. A fehér nem engedelmeskedik nekem se. Dícsérjed, azt hiszi a kiválasztott, hogy ilyen kell legyen:)

    VálaszTörlés
  12. milyen volt az íze???? mert ha az jó, akkor elmegy a "ronda de finom" kategóriába :))

    VálaszTörlés
  13. judwil...szappannak is tűnt első látásra)))

    VálaszTörlés
  14. Kati...később arra gondoltam, hogy talán az ételfestéktől lett ilyen

    VálaszTörlés
  15. ValódiSáfrány...nem a legócsóbb csokit vettem)))

    VálaszTörlés
  16. Puszedli...az előírásnak megfelelően jártam el, asszem))

    VálaszTörlés
  17. Névtelen...talán a hétvégén bemegyek a csarnokba, akkor megnézem

    VálaszTörlés
  18. Névtelen...nagyon amatőrül kézműves volt)))

    VálaszTörlés
  19. catyst...az íze határozottan málnás volt)))

    VálaszTörlés
  20. Én csak annyit mondanék gonbóc arturt idétve, hogy, bár klasszikusokat csak pontosan, de ezt nézzétek el nekem, hogy a kerek a hosszú a nemsikerült, a sikerült, ....... vagyis CSOKIIIIIIIII
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  21. Szia!
    már biztos azóta tudod de most találtam rá a csokidra és láttam az elkeseredést:) az ételfesték miatt jártál pórul, mivel a csokinak 1 csepp víz is elég és összeugrik, használhatatlan lesz:( az ételfesték meg ugyebár vizes=) Csokihoz csak por alapú festéket szabad használni.
    szia!

    VálaszTörlés
  22. Kiscukrász...szia,
    igen, most már tudom, de elműlt a bonbon készítési hév nálam, inkább másokéban gyönyörködöm)))

    VálaszTörlés
  23. Kiscukrász...köszönöm a segítséget

    VálaszTörlés