2010. november 8., hétfő

Szív saláta párolva

Szív saláta. Nehezen találtam róla pár receptet. Van aki a római saláta közepének mondja, van ahol simán szív salátaként említik. Gyönyörű zöld, harsogó levelű, ropogós salátaféle. Kóstolása után hamar kiderült, hogy alaposan meg kell mosni, mert az összezárt levelek közt elég sok a homok, annak ellenére, hogy azt hittem , ilyen szoros levelek csakis tiszták lehetnek. (6 db található egy tartóban)

Hozzávalók: 3 db szív saláta, 2 ek. szőlőmagolaj,  1 gerezd fokhagyma, grillzöldség fűszersó, 2-3 szelet pármai sonka

Elkészítése: az olajon megpirítom a felcsíkozott sonkát, majd rádobom az összezúzott fokhagymát. Amikor kissé megpirul a fokhagyma ráteszem a félbe vágott salátákat, megszórom a fűszerkeverékkel és a darabok mindkét oldalát 3-3 percig sütöm.

A szív saláták.
Már megsütve, főtt tojással tálalva.

p.s.: ha valaki már készített belőle mást is, mint salátafőzeléket, akkor szívesen veszem a recepteket

6 megjegyzés:

  1. Szia! Nálam találsz egyet, ez lenne az:

    http://szellemafazekban.blogspot.com/2010/05/sult-tejfolos-morzsas-fejessalata.html

    Isteni egyébként, én nagyon meglepődtem, mikor megkóstoltam, egészen remek a saláta sütve is, nem csak nyersen. :)

    VálaszTörlés
  2. én ilyen salátát már olyan régóta szeretnék.....*sóhajt*

    VálaszTörlés
  3. Képzeljétek! Isteni sült salátát készítettem. Sonka pirít. Rádob fokhagyma, csíkokra vágott kápia paprika, grillfűszerrel megszórt szívsaláta. 10 perc, főtt tojás a tetejére. Jómagam pirítottam rá, diót, tökmagot, napraforgómagot, és egy kicsi tökmagolajjal meglocsoltam. Az ízek orgiája. Most láttam először szívsalátát.

    VálaszTörlés
  4. A lányom fokhagymát piritott, rá a saláta 4-be, 8-ba vágva, és ő orsótésztába keverve tálalta. Nagyon finom volt. Itthon egy hete láttam először, persze, hogy vettem! :)

    VálaszTörlés