Hozzávalók: 4 db közepes cékla, 4 db közepes burgonya, 20 dkg savanyúkáposzta, 4 db csemege uborka, 1 db sárgarépa, 1 fej lilahagyma, só, őrölt bors, olaj, fél citrom
Elkészítése: főzzük puhára külön edényben a krumplit és a céklát, majd ha kihűlt, hámozzuk meg.
A megfőtt krumplit és az uborkát vágjuk egy centis kockákra, tegyük egy nagy tálba és reszeljük hozzá a sárgarépát és tegyük bele a felkarikázott hagymát. Pár evőkanál olajból, sóval és darált borssal készítsünk pácot. A céklát csorgassuk meg pár csepp citromlével, majd ezt is kockázzuk fel. Tegyük a salátástálba, öntsük rá a páclevet, a savanyú káposztát és óvatosan keverjük össze.
Burgonya:
A krumpli nem volt mindig édes és ehető, a növény Dél-Amerikában termő ősei még sütés és főzés után is megőrizték keserű ízüket, és csak az éjszakai fagy hatására lettek egy kicsit édeskések. Az Andokban elterjedt fajta a rövid, a chilei pedig a hosszú nappalokhoz alkalmazkodott.
Egyes kutatók szerint Európába elsőként az andoki burgonya érkezett meg, amely 200 év alatt adaptálódott a hosszú nappalokhoz. Mások szerint viszont a modern háziasított burgonya őse a chilei variánsból származik, mert az ottani termesztési körülmények nagyon hasonlítottak az európaira.
Egyes kutatók szerint Európába elsőként az andoki burgonya érkezett meg, amely 200 év alatt adaptálódott a hosszú nappalokhoz. Mások szerint viszont a modern háziasított burgonya őse a chilei variánsból származik, mert az ottani termesztési körülmények nagyon hasonlítottak az európaira.
Nagyon jól hangzanak a hozzávalók!
VálaszTörlésBiztosan meg fogom csinálni. A kép pedig igenis jó! :)
ez is elég babrásnak tűnik, de ha elémtennék, megenném :)))
VálaszTörlésCsibém, prószáld ki
VálaszTörléscatyst, neked minden macerás)))), nem mondom, vagdalni annyi mindent)))
VálaszTörlésMálnuka!
VálaszTörlésIsteni lehet, ebből mindent szeretek.
Csak a színe nem tetszett a tegnapi adásban:-)))
A tiéd nagyon jól néz ki!
hát ja, a konyhában nem (sem) vagyok valami türelmes :P
VálaszTörlésÉs rátott hal nem lesz?:))
VálaszTörléstoronyőr:)
gesztenye, én meg azon bánkódtam, hogy az enyém nem lett annyira piros)))
VálaszTörléscatyst, monsjuk a sütéshez nekem sincs türelmem)))
VálaszTörléstoronyőr, elveszett drágaságom))), dobj egy mailt a profilon található címemre pls., csak hogy mi van veled
VálaszTörlésJó recept, mondjuk én kb. 9 céklát tettem és 3 óriás krumplit, 30 deka savanyú káposztát. És a céklát előbb összevágtam, és csak utána csorgattam rá a fél citrom levét.
VálaszTörlésJa, és szerintem köretként is ideális pl. grillezett csirkemell mellé - de persze önállóan is kiváló.
VálaszTörlésNévtelen...az már ipari mennyiség)))
VálaszTörlés