2010. november 30., kedd

Káposztás kacsa

Hozzávalók: 70 dkg savanyúkáposzta, 1 nagy vöröshagyma, pirospaprika, 1 csokor csombor, 2 db kacsacomb, pár db kacsanyak, vegeta, bors, babérlevél

Elkészítése: egy mély, tűzálló tál aljára ujjnyi vastagon káposztát terítünk, elosztjuk rajta a szeletelt hagyma felét, meghintjük pirospaprikával és az apróra vágott csomborral. Ráhelyezzük a ketté darabolt kacsacombokat, a kacsanyakakat, befedjük a hagyma másik felével meg a maradék káposztával. Fűszerezzük a vegetával, a borssal és babérlevéllel, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedjük, majd addig pároljuk a sütőben, amíg meg nem puhul.
Sülés közben edhatunk hozzá egy nagy marék árpagyöngyöt is.

13 megjegyzés:

  1. asszem lelőlek!!!!! :):):):) *éhesen csorgatja nyálát a klaviatúrára*

    VálaszTörlés
  2. Ja én voltam...csak nem jel.be.

    csibe :)

    VálaszTörlés
  3. Guszta és biztos finom. Kipróbálom. Én is tettem fel kacsacombos receptet, ha gondolod, látogass meg!

    VálaszTörlés
  4. ez nem babrás, meg is fogom csinálni :)))))

    VálaszTörlés
  5. ja, és imádom a kacsacombot :)))))))

    VálaszTörlés
  6. Bonbon m. jóvanna, nem mindenki jár olyan előkelő bulikra, mint te)))

    VálaszTörlés
  7. catyst...azon gondolkodtam, hogy legközelebb nem babrálok a sütéssel, hanem sinám beledobom a kuktába a hozzávalókat...aszt annyi)))

    VálaszTörlés
  8. szerintem sütve jobb lehet, de ki kell próbálni ezt is, azt is :)))

    VálaszTörlés
  9. catyst...igen, valóban sütve is más az íz, és főzve is...

    VálaszTörlés