2010. július 15., csütörtök

Jambalaya

Hozzávalók: 4 szelet sonka, 10 dkg kolbász, 50 dkg cs.mell., 2 szál újhagyma, 2 db paradicsom, 1 ek. old bay seasoning fűszerkeverék, 1 db kaliforniai paprika, 4 adag főtt rizs, kakukkfű, 10 dkg zöldborsó,tengeri só, bors

Elkészítése : A sonkaszeleteket olajon megsütjük, majd félretesszük.. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt és a sóval, borssal ízesített csirkemell filét, majd ezeket is félretesszük. A serpenyőt újra felforrósítjuk, megpirítjuk benne a feldarabolt hagymát, kaliforniai paprikát, és paradicsomot,hozzáadjuk a zöldborsót majd megszórjuk a fűszerkeverékkel, kakukkfűvel, és felöntjük húslével. Összeforgatjuk főtt rizzsel, majd hozzáadjuk a pirított bacon, kolbász és csirkedarabokat. Tálaláskor megszórhatjuk aprított újhagymával.

Old bay seasoning fűszerkeverék hozzávalói:

1 kk. zellermag, 1 kk. feketebors, 6 db babérlevél,1 csipet kardamom, 1 csipet mustármag, 4 db szegfűszeg, 1 kk. pirospaprika, 1 csipet szerecsendió virág...ezeket darálóban alaposan megőröljük,jól lezárt üvegben sokáig magtartja az aromáját)

3 megjegyzés:

  1. Ó istenem...mire jövök haza? :):):)

    VálaszTörlés
  2. Régóta szeretném elkészíteni, nagyon finom lehet. Most bátorságot merítek a receptedből, és nekifogok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azt mondják, hogy mindent bele lehet tenni ami van otthon))), így ezerféle variációja létezik

      Törlés