2010. június 24., csütörtök

Felesborsópörkölt



Felesborsópörkölt

Hozzávalók:
40 dkg felesborsó , én zöldet használtam, 2 ek. olaj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, bors, biovegeta

Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a megmosott felesborsót és hozzáadjuk a lereszelt fokhagymákat. Vegetával, őrölt borssal fűszerezzük puhára főzzük.

Felesborsó:

A sárga és a zöld felesborsó a hüvelyesek legegészségesebb fajtái. Nem csupán magas a fehérje, B vitamin és rost tartalmuk, de szinte teljesen zsírmentesek. A felesborsó vagy sárgaborsó főzelék egy nagyon egészséges étel, amelyet érdemes rendszeresen fogyasztani. A felesborsó csökkenti a koleszterin szintet, alacsony glikémiás indexe stabilizálja a vércukrot, isoflavone tartalma pedig megelőzheti a rákosodást..
A zöld felesborsó és a sárgaborsó főzelék elkészítése azonos és roppant egyszerű. Rántás nélkül készül,het azaz lisztmentes – így lisztérzékenyek és diétázók számára is megfelel.


3 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy nem trendi de én imádom a betonfőzeléket. :) Ez sem lehet rossz, ki fogom próbálni. :)

    Csibe

    VálaszTörlés
  2. ó, boldog gyerekkor, és iskolai menza :)))

    VálaszTörlés
  3. Ezt most nagyon megköszönöm, mert ilyentot már rég nem ettem, uhhogy meg fogom csinálni

    VálaszTörlés