2015. november 26., csütörtök

Citromos borjúszelet


Hozzávalók: 50 dkg borjúcomb, 1 evőkanál rizsliszt, 10 dkg vaj, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 0,2 l fehérbor, 1 citrom leve és reszelt héja, 2 evőkanál kapribogyó, himalája só, őrölt fehér bors, 1,5 dl húsalaplé, 2 dl növényi alapú főzőtejszín

Elkészítése: a szeletekre vágott húst kiklopfoljuk. A rizslisztet összekeverjük a sóval és a borssal, megforgatjuk benne a hússzeleteket. Az olajat és 2 dkg vajat felforrósítunk, és a hússzeleteket pirosra sütjük, mindkét oldalát 3-3 percig. Majd kivesszük a húst, félretesszük és melegen tartjuk.A visszamaradt zsiradékba öntjük a bort, a leöblített kapribogyót, és kb. 8 percig forraljuk, míg a bor elpárolog. Hozzáadjuk a húsalaplét és felére besűrítjük. A citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. A hideg vajat kis kockákban hozzáadjuk, felolvasztjuk. Ekkor öntjük hozzá a főzőtejszínt, és a mártásba visszatesszük a hússzeleteket, átforrósítjuk.

Ötlet: NoSalty

p.s.: csak halkan jegyzem meg, hogy két kép után kikapcsolt a fényképező, lemerült, mire feltöltöttem, a borjú elfogyott, így nem készült normális kép, amúgy is be vagyok oltva fotózás ellen...
a másik a kapribogyó, szeretem, a megmaradt bogyókat befaltam, sós is savanykás is, pont az esetem)))






6 megjegyzés:

  1. fini lehetett, én is megenném :)))))))))))))))))
    szerintem a kép is normális :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szeretem a reszelt citromhéj ízét, még a vadasba is szoktam tenni ))), citrom pedig jöhet minden mennyiségben )))

      Törlés
  2. kapribogyó itt is van, én nem szeretem, gyere edd meg :):) a többi jöhet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. megyek ))), ja, és bogyók levét is megiszom)))

      Törlés
  3. :):):):) nem bánom, csak már itt legyél ♥ :):):):)

    VálaszTörlés