2015. november 17., kedd

Spetzofai


Hozzávalók: 1 szál csípős kolbász, 1 db lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db sárga paprika, 1b édes pirospaprika, 3 db érett paradicsom, 100 g paradicsompüré, 3 dl víz, 3 ek. szőlőmagolaj, 2 dl vörösbor, 1 ek. barna nádcukor, 1 babérlevél, 2 db chilipaprika, 1 ek. édes fűszerpaprika, himalája só, őrölt fehér bors, 1 kk. szárított oregánó, 1 marék friss oregánó

Elkészítése: a szőlőmagolajon megpirítjuk a kockákra vágott lila hagymát, majd 6-7 perc múlva hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt, amit zsírjára sütünk. A zúzott fokhagymát 1-2 percre a végén rádobjuk, átkeverjük. Belekeverjük a felkockázott paradicsomot, majd amikor levet enged, a paradicsompürét. Ebbe a mártásba kerül bele a szárított oregánó, a fűszerpaprika, só, bors, az apróra vágott chilipaprika, a barna nádcukor.Jól áthevítjük, felöntjük a borral és a vízzel, beledobjuk a babérlevelet és felforraljuk. Forrás után takaréklángon  bugyogtatjuk a mártást, ebbe dobjuk bele a nagyobb darabokra vágott paprikákat. Jól átkeverjük és még kb. 10 percig főzzük.
Friss kenyérrel, vörösborral tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Nyári ízek....mmmmmm, biztosan isteni finom lett! ♥

    VálaszTörlés
  2. Lecsószerű kicsit másképp fűszerezve, ízesítve:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. érdemes megpróbálni, egy kicsit más, és ez jót tesz neki...

      Törlés