2015. november 8., vasárnap
Kukorica krémleves
Hozzávalók: 2 doboz konzervkukorica, 1 szál póréhagyma, 4 dl növényi alapú főzőtejszín, őrölt fehér bors, római kömény, himalája só, szőlőmagolaj, 2 db chipotle paprika
Elkészítése: kevés olajon megdinszteljük a megtisztított, karikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a kukoricát, a chipotle paprikát, római köményt, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk. Nem kell sokáig főzni, ezután beleöntjük a tejszínt, és egyet forralunk még rajta. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük (ha simábbra szeretnénk szitán áttörjük). Tortilla chips-szel (kukorica) tálaljuk.
Chipotle...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Guszta, úgyhogy biztosan finom is!:)
VálaszTörlésfinom, kissé édeskés :)
TörlésEzt most úgy befalnám!!!!! A sok pasta után üdítő lenne :):)
VálaszTörlésnéha jó egy ilyen kis egyszerű leves )))
Törlésmegkóstolnám, szeretem a krémleveseket :)
VálaszTörléschipotle erős?
nem volt olyan erős mint amilyenre számítottam )))
Törlés