2015. november 8., vasárnap

Kukorica krémleves



Hozzávalók: 2 doboz konzervkukorica, 1 szál póréhagyma, 4 dl növényi alapú főzőtejszín,  őrölt fehér bors, római kömény, himalája só, szőlőmagolaj, 2 db chipotle paprika

Elkészítése: kevés olajon megdinszteljük a megtisztított, karikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a kukoricát, a chipotle paprikát, római köményt, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk. Nem kell sokáig főzni, ezután beleöntjük a tejszínt, és egyet forralunk még rajta. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük (ha simábbra szeretnénk szitán áttörjük). Tortilla chips-szel (kukorica) tálaljuk.


Chipotle...

6 megjegyzés:

  1. Guszta, úgyhogy biztosan finom is!:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt most úgy befalnám!!!!! A sok pasta után üdítő lenne :):)

    VálaszTörlés
  3. megkóstolnám, szeretem a krémleveseket :)
    chipotle erős?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem volt olyan erős mint amilyenre számítottam )))

      Törlés