2015. április 23., csütörtök

Vöröslencse-leves


Hozzávalók: 20 dkg vöröslencse, 1 db vöröshagyma, 2 db nagyobb sárgarépa, 1 dl kókusztej, 1 dl paradicsompüré, 1 evőkanál szőlőmagolaj, 1 evőkanál curry paszta

Elkészítése: felkockázzuk a megtisztított hagymát és répát. Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát. Rátesszük a curry pasztát és átforgatjuk. Hozzáadjuk a répát és a lencsét, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és megsózzuk. Kb. 20 percig főzzük, vagy addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A paradicsompürét és a kókusztejet a végén adjuk hozzá. Még egyszer átforraljuk és már tálalható is a leves.

5 megjegyzés:

  1. ha nem lennél ilyen messze, bekunyorálnám magam néhanapján kosztosnak :):)

    VálaszTörlés
  2. tök jó, hogy sokszor olyanokat főzöl, amit még sose ettem :) mind megkóstolnám, ezt is :)))))))

    VálaszTörlés