2015. április 9., csütörtök

Csevap



Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 50 dkg darált marhahús, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott evőkanál himalája só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2-3 evőkanál jegesen hideg ásványvíz

Elkészítése: a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd a masszát egy zárható tálban betesszük a hűtőbe. Egy éjszakán át érleljük. Másnap tetszés szerinti méretű kolbászokat formázunk belőlük és megsütjük őket. Állítólag csak úgy jó, ha parázs fölött vaslapon sül, de szerintem sütőben sütve sem veszt semennyit az élvezeti értékéből.
Színes vegyes salátával tálaljuk. Feldarabolunk paradicsomot, uborkát, paprikát, hagymát. Enyhén sózzuk őket, majd összeforgatjuk a salátánkat fél citrom levével és meglocsoljuk pár kanál olívaolajjal.

2 megjegyzés: