2012. szeptember 7., péntek

Sztifádó (görög marharagu)


Hozzávalók: 70 dkg marhahús, 2 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 marék aranymazsola, 2 db egész fahéj, 1 csipet őrölt szegfűszeg, 1 narancs reszelt héja, bors, himalája só, 3 ek. szőlőmagolaj, 2 marék gyöngyhagyma, 1 ek. méz, 3 ek. paradicsompüré

Elkészítése: felhevített olajra dobom a felkockázott hagymát, megdinsztelem, majd ráteszem a feldarabolt marhahúst, átpirítom. Rákanalazom a paradicsompürét, ízesítem a mazsolával, fahéjjal, szegfűszeggel, borssal, mézzel, a narancs lereszelt héjával,a felaprított fokhagymával, sóval. Beleteszem a gyöngyhagymákat és felöntöm a ragut annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön puhára főzöm.


17 megjegyzés:

  1. Figyelemre méltó recept . Nyaralási emlék?

    VálaszTörlés
  2. Valami fantasztikus ízkavalkád lehet ez az étel! Nagyon guszta! Csak elképzelni tudom /vagy talán az egészet nem is/ hogy nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Ez az egyik kedvenc görög ételem. Fantasztikusan zamatos, és a fahéjtól olyan különleges. Két hete ettem Korfun utoljára. :)

    VálaszTörlés
  4. Micsoda Iz kavalkäd...Nagyon tetszik ez a recept!:)

    VálaszTörlés
  5. ez isteni finom lehet, ki lesz próbálva :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mindent beledobsz egy kuktába, oszt két óra múlva kész is)))

      Törlés
  6. Hú ez valami mennyei lehet!!!!Következő szabadidőmben megpróbálkozom vele!!!:):) Viszem a receptet!Köszi!

    VálaszTörlés
  7. kérdések: a gyöngyhagyma konzerv? valami köretet adtál hozzá, vagy így komplett a kaja? :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez most nem konzerv, ez igazi gyöngyhagyma, de volt már, hogy konzerv ill. üveges hagymából tettem bele, de azt előtte kiáztattam (mondjuk nem változott az íze áztatás után))) )

      Törlés
    2. jah, és rizstésztával tálaltam, amit ugyanúgy készítek el, mint a tarhonyát, előbb megpirítom
      görögbe sült krumplival adták, habár ott mindent azzal adnak)))

      Törlés
  8. köszi :) ...hát nem egy olcsó kaja, viszont nem macerás, és ha csak idenézek, már összefut a nyál a számban, + a fiúknak is tutira ízlene, úgyhogy listán van, meg lesz főzve :)

    VálaszTörlés
  9. Ott hibádzik, hogy felaprítod a hagymát. Aprószemű hagyma kell belé és azt egészben kell belerakni. Amúgy a képen én egész hagymát látok…

    VálaszTörlés