2012. április 13., péntek

Libazsíron párolt káposzta szőlővel



Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1-2 db babérlevél, egy csipet őrölt szegfűszeg, 1 kávéskanál nyírfacukor, 1 púpozott evőkanál libazsír, só, 15 dkg tetszés szerinti szőlő (lehet konzerv is, én azt használtam), 2 dl szőlőlé, pár szem színes egész bors és borókabogyó

Elkészítése: a felhevített zsírra dobjuk a kifacsart savanyú káposztát, ízesítjük  babérral, szegfűszeggel, borssal, borókabogyóval ,megsózzuk és ráöntjük a szőlőlevet. Nagy lángon addig pároljuk, amíg a leve el nem illan és a káposzta egy pici színt nem kap, ekkor tesszük hozzá a szőlőt és összepirítjuk még pár pillanatig.
Sültek mellé köretnek kitűnő.

8 megjegyzés:

  1. Konzerv szőlő ?? Jé, ilyen van ? Anyósom csinált szőlőbefőttet régebben, nagyon finom volt, csak a magok.....

    Valamit akartam írni neked a másik blogban, de nálunk nem ugyanaz a nap volt, mint a NOL-on:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Passz, de nem fogadta el a napot :) A Bandishoz akartam, mert szegényt mindig macerálják:):)

      Törlés
    2. próbáltam kiszedni azt a napos izét, de nem lehet(((

      Törlés
  2. Nekem ez önálló kajának is megfelelne :):):)

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. azon gondolkozám, hogy milyen lenne u.ezen káposzta húsosan elkészítve

      Törlés