2011. november 24., csütörtök

Ludaskása kölessel


Hozzávalók: 1 kacsamell (liba nem volt itthon, micsoda egy hanyag háztartásom van), 1 db vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 kisebb fej karalábé, 1 kis doboz zöldborsó konzerv (Bonduell), 1 ek. kókuszzsír, rózsaszín só, őrölt fehérbors, 10 dkg köles

Elkészítése a felolvasztott kókuszzsírban megdinsztelem a felaprított hagymát.  Rádobom a megtisztított és felaprított zöldséget, valamit a lebőrözött, felkockázott kacsamellet. Összepirítom őket, ízesítem sóval , borssal és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Kuktában félpuhára főzöm a hozzávalókat , majd hozzáadom a kölest és a zöldborsót és még kb. húsz percig lassú tűzön, visszazárt kuktában, párolom a ludaskását. ( a kölesnek több idő kell, mint a rizsnek, nehezebben puhul)

7 megjegyzés:

  1. Guszta nagyon! Egyszer ettem ilyen ételt munkatársamnál és nagyon ízlett az rizzsel volt, de kölessel is biztosan finom lehet!Most úgy érzem rögtön megtudnám enni az egészet!!

    VálaszTörlés
  2. Kapok karácsonyra kuktát! :) Ja, erről most még nem tudhatok. :):) A kajád meg nagyon guszta:):)De ezt már írtam egyszer :):)

    VálaszTörlés
  3. miért jó a kókuszzsír? nincs kókuszíze a kajának tőle?
    sose ettem még kását, ki kéne ezt is próbálni :))

    VálaszTörlés
  4. Éva...rizzsel is nagyon finom, érdemes kipróbálni

    VálaszTörlés
  5. VCS...nekem három van))), imááááááádom)))

    VálaszTörlés
  6. Tudom, hogy 3...egyszer már megpróbáltam az egyiket elkunyizni :):):)

    VálaszTörlés