Elkészítése a felolvasztott kókuszzsírban megdinsztelem a felaprított hagymát. Rádobom a megtisztított és felaprított zöldséget, valamit a lebőrözött, felkockázott kacsamellet. Összepirítom őket, ízesítem sóval , borssal és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Kuktában félpuhára főzöm a hozzávalókat , majd hozzáadom a kölest és a zöldborsót és még kb. húsz percig lassú tűzön, visszazárt kuktában, párolom a ludaskását. ( a kölesnek több idő kell, mint a rizsnek, nehezebben puhul)
2011. november 24., csütörtök
Ludaskása kölessel
Elkészítése a felolvasztott kókuszzsírban megdinsztelem a felaprított hagymát. Rádobom a megtisztított és felaprított zöldséget, valamit a lebőrözött, felkockázott kacsamellet. Összepirítom őket, ízesítem sóval , borssal és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Kuktában félpuhára főzöm a hozzávalókat , majd hozzáadom a kölest és a zöldborsót és még kb. húsz percig lassú tűzön, visszazárt kuktában, párolom a ludaskását. ( a kölesnek több idő kell, mint a rizsnek, nehezebben puhul)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Guszta nagyon! Egyszer ettem ilyen ételt munkatársamnál és nagyon ízlett az rizzsel volt, de kölessel is biztosan finom lehet!Most úgy érzem rögtön megtudnám enni az egészet!!
VálaszTörlésKapok karácsonyra kuktát! :) Ja, erről most még nem tudhatok. :):) A kajád meg nagyon guszta:):)De ezt már írtam egyszer :):)
VálaszTörlésmiért jó a kókuszzsír? nincs kókuszíze a kajának tőle?
VálaszTörléssose ettem még kását, ki kéne ezt is próbálni :))
Éva...rizzsel is nagyon finom, érdemes kipróbálni
VálaszTörlésVCS...nekem három van))), imááááááádom)))
VálaszTörléscatyst...ld. fentebb
VálaszTörlésTudom, hogy 3...egyszer már megpróbáltam az egyiket elkunyizni :):):)
VálaszTörlés