2011. november 29., kedd

Lazacos, kapros káposzta


Hozzávalók: 50 dkg fehérboros sav. káposzta (konzerv), 1 ek. kókuszolaj, 1 fej hagyma, rózsaszín só, bors, pirospaprika, 1 ek. par.püré, 1 csokor friss kapor, 30 dkg  filézett (bőr nélküli) lazac, egy leheletnyi nyírfacukor

Elkészítése: felhevített olajra dobom a felkockázott hagymát, megdinsztelem. Majd réteszem a fehérboros káposztát és együtt dinsztelem a hagymával. Aztán megszórom pirospaprikával, ízesítem a paradicsommal,pici cukorral, borssal és sóval, végül hozzáadom a felaprított kaprot. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd a káposzta puhulásáig főzöm.  Ha kész belekeverem a felkockázott lazacot és még kb.4 percig főzöm, ennyi idő alatt átpuhul a hal. Görög joghurttal tálalom.

11 megjegyzés:

  1. Ó, a hétszázát, de jól néz ki! :):) Ilyent én is akarok!!!!! :):):)

    VálaszTörlés
  2. VCS...akkor csak menned kell a Lidi nénihez, a vásárba csuhajja)))

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jól néz ki guszta ! Még így káposztát hallal nem kóstoltam de elképzelem, vagy talán el sem tudom képzelni? nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  4. Hah! Én meg busát főztem, illetve sütöttem. Legközelebb káposztásan főzöm. Most nyelek nagyokat a káposztára gondolva, el is megyek innét!

    VálaszTörlés
  5. Hűha, elismerésem. Nagyon ötletes recept. :)

    VálaszTörlés
  6. megyek holnap a Lidi nénihez, csuhajja :):):):):) pénteken meg ez lesz az ebédem, csuhajja :):):):)

    VálaszTörlés
  7. Éva...1x mindent ki kell próbálni)))

    VálaszTörlés
  8. gondaanyu...káposztás busa???, hmmm, nem hangzik rosszul)))

    VálaszTörlés