Elkészítése: nos, egy ponton eltérnek a kakashere megtisztításának módszerei (nézgelődtem a neten), van, aki különböző macerák révén lehúzza a here *héját* és van, aki nem. Én az utóbbi megoldást választottam, mivel úgy véltem, hogy lecsupaszított here szétesik kissé és csummancsossá teszi a szaftot. Így volt aki evés közben megfosztotta a burkától és volt aki a *héjával* együtt ette meg. Ízlések és burkok...különbözők.
A felhevített olajra dobom a felkockázott hagymát, fokhagymát , a szintén feldarabolt paprikát és paradicsomot. Hagyom, hogy összepárolódjanak, majd megszórom a piropaprikával, vegetázom , borsozom , felöntöm a vörösborral és kb 2 dl vízzel. Hagyom párolódni mindaddig, amíg szaftjára nem fő. Ekkor beleteszem a heréket és kb. 10-15 percig főzöm pörköltet. Kapros-juhtúrós galuskával tálaltam.
Imádom! :):):):) Nagyon jól néz ki. :) Valamikor csak ezért álltam meg a 6-os úton az Autós tanya vendéglőnél. :)
VálaszTörléscsak ismételni tudom magam - befizetnék hozzád :))
VálaszTörlésszerintem ilyet gyerekkoromban ettem utoljára, és finom volt :))
Egy időben ilyen herés cuccokat mindig nőnapra készített anyu, pulykából, kakasból :) Ki tudja milyen tudatalatti izék miatt :) Nagyon jó szó ez a csummancsos :D Annyit nevettem rajta :)
VálaszTörlésVCS...hááát, nem sokat ettem belőle, inkább a szaftját)))
VálaszTörléscatyst... sokat kérnék, mert mindig macerásakat főzök)))
VálaszTörlésTiti...hmmm, miért pont nőnapra????))))
VálaszTörlésImádom! :))) nagyon guszta lett! :)
VálaszTörlésHogy miért pont nőnapra? :) Mindenkinek a fantáziájára bízom :D Egyébként pontosan én sem tudom...
VálaszTörlésKedves Málna, szeretnélek meghívni egy játékra, a részleteket a blogomon találod, de csak ha van kedved!
Ami...igen, és finom is volt)))
VálaszTörlésTiti...neked is köszönöm a felkérést
VálaszTörlés