2011. április 6., szerda

Juhtúróval és savanyú káposztával töltött csirkemell

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé, 15-20 dkg savanyú káposzta, bors, só, 2 dkg vaj, 15 dkg juhtúró, szeletelt bacon, 2 ek. szőlőmagolaj, 1 kis fej hagyma

Elkészítése: az egész melleket ketté vágom, szétnyitom és kiklopfolom, majd enyhén besózom. Az olajon megpirítom a szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadom a felaprított savanyú káposztát és  megdinsztelem, borssal ízesítem. A juhtúrót kikeverem a vajjal .  Megkenem a keverékkel a mell darabokat, majd ráhalmozom a megdinsztelt káposztát és felcsavarom a húst. A tekercseket baconbe csomagolom és kiolajozott jénaiba helyezem. 180 fokon, kb 25 perc alatt készre sütöm őket.




13 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehetett! Combokat töltöttem már fűszeres túróval, csirkemellnél csak a gyümölcs meg sajt jutott eszembe. Ez a káposztás túrós tetszik nekem. Köret se kell mellé.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is tetszik! Ezt is majd jól ki kell próbálnom. :):):):)

    VálaszTörlés
  3. gondaanyu, VCS...mindent szeretek ami juhtúrós vagy káposztás)))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ötletes, guszta és finom. Gratulálok.

    VálaszTörlés
  5. ezt is muszáj lesz kipróbálni :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép lett, és biztosan finom is:)! Milyen köretet készítettél mellé?

    VálaszTörlés
  7. Szeretnélek játékra invitálni, kérlek nézz be hozzám!
    http://citromhab.blogspot.com/2011/04/husveti-ajanlo.html

    VálaszTörlés
  8. Hűűű, egy újabb fantaszikus étel, amit ki kell próbálnom!

    Csatlakozom citromhabhoz, és én is szeretnélek játékra hívni! http://csiperke.blogspot.com/2011/04/husveti-ajanlat.html

    VálaszTörlés
  9. catyst...ez végre nem túl macerás neked??)

    VálaszTörlés
  10. Maria...párolt rizst, de szinte alig fogyott belőle, mert a hús magában is nagyon laktató

    VálaszTörlés
  11. Citromhab...köszönöm a felkérést

    VálaszTörlés
  12. Csiperke...neked is köszönöm a felkérést

    VálaszTörlés